Frizerul lui Hollande are un salariu de 10.000 de euro pe luna, platit de contribuabili

Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 18:22
4218 citiri
Frizerul lui Hollande are un salariu de 10.000 de euro pe luna, platit de contribuabili
Foto: Arhiva Hepta.ro

Frizerul care se ocupa de presedintele francez Francois Hollande castiga un venit net lunar de 9.895 de dolari, platit de contribuabili, relateaza France 24, care a adaugat ca frizerul a semnat un contract de confidentialitate si trebuie sa fie disponibil non-stop.

Identificat numai ca Oliver B., frizerul presedintelui si-a inceput contractul de cinci ani cand Hollande si-a inceput mandatul, in 2012.

Pe langa salariul net, frizerul se mai bucura de o serie de beneficii precum ajutor financiar pentru locuinta si alte "avantaje legate de familie", a declarat avocatul acestuia, Sarah Levy.

Slujba necesita insa un angajament total, ceea ce inseamna ca trebuie sa fie disponibil non-stop si ca nu are dreptul sa divulge informatii pe care le-ar putea afla in timpul serviciului.

"A ratat nasterea copiilor sai", a povestit avocatul, adaugand ca barbatul a fost nevoit sa isi vanda propriul salon la pret redus, din cauza programului aglomerat.

Palatul Elysee a confirmat informatia, precizand ca frizerul se ocupa de parul lui Hollande "in fiecare dimineata si de oricate ori este nevoie, (precum si - n.r.) inainte de fiecare discurs".

De asemenea, el calatoreste cu liderul francez in majoritatea deplasarilor care dureaza mai mult de o zi.

Informatia privind salariul frizerului si conditiile sale contractuale au starnit o adevarata furtuna pe retelele de socializare, unde se propaga sub numele de #coiffeurgate.

In luna martie, revista Vanity Fair a dezvaluit ca make-up artistul fostului presedinte Nicolas Sarkozy castiga un venit lunar net de circa 8.000 de euro pe luna.

Potrivit AFP, Sarkozy a fost primul lider francez care a angajat un make-up artist, dar Hollande i-a urmat exemplul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Francois Hollande frizer salariu , #presedinte Franta