Hollande cere extradarea teroristului din Paris: Lupta nu se termina pana nu ii prindem pe toti

Vineri, 18 Martie 2016, ora 22:53
2431 citiri
Hollande cere extradarea teroristului din Paris: Lupta nu se termina pana nu ii prindem pe toti
Foto: Twitter/Charles Michael

Presedintele francez Francois Hollande a asigurat, intr-o conferinta de presa comuna cu premierul belgian Charles Michael, ca lupta impotriva terorismului nu se va opri dupa arestarea lui Salah Abdeslam, ci abia cand absolut toti cei implicati in atentatele din Paris vor fi prinsi.

Francois Hollande a spus ca arestarea lui Abdeslam este "o etapa importanta, dar nu deznodamantul acestei povesti", relateaza BBC.

"L-am prins!" Unul dintre teroristii de la Paris, capturat in viata. Se ascundea in inima Europei (Video)

"Va trebui sa fie mai multe (arestari - n.red.), pentru ca stim ca reteaua era destul de extinsa in Belgia, Franta si in alte tari din Europa. Deci, pana cand nu ii vom aresta pe toti cei care au luat parte, au contribuit sau au finantat reteaua terorista care a comis ingrozitoarele atacuri, actele de razboi din 13 noiembrie, lupta noastra nu se va termina", a asigurat liderul de la Paris.

De asemenea, Hollande a spus ca procurorii francezi vor cere de urgenta extradarea lui Salah Abdeslam, precizand ca are "incredere totala" ca autoritatile belgiene vor fi de acord. "Stiu ca autoritatile belgiene vor raspunde rapid si favorabil cererii noastre de extradare", a subliniat presedintele francez.

Hollande a subliniat ca statele trebuie sa coopereze si sa faca schimb de informatii despre retele teroriste. "Avem de-a face cu retele foarte extinse care acopera mai multe tari", a mentionat acesta.

Totodata, premierul Belgiei a confirmat ca trei suspecti au fost arestati in raidurile de vineri din suburbia bruxelleza Molenbook, inclusiv Salah Abdeslam, cel mai cautat terorist dupa atentatele din Paris.

Oficialul de la Bruxelles si presedintele francez au laudat eforturile fortelor de securitate implicate in actiunea antitero, mentionand ca acestea trebuie sa ramana in alerta, pentru ca se confrunta cu "o noua forma de amenintare".

Raid antitero la Bruxelles - LIVE

Salah Abdeslam, care a scapat de Politie dupa atacurile din Paris, soldate cu 130 de morti, si de atunci a fost pe fuga, a fost gasit si arestat, vineri seara, in timpul unei actiuni in forta a trupele antitero belgiene in suburbia Molenbeek, cunoscuta pentru ca adaposteste numerosi jihadisti.

Abdeslam, cetatean francez in varsta de 26 de ani, a fost impuscat in picior. Alte persoane au fost, de asemenea, arestate, in timp ce un presupus islamist a fost ucis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Hollande arestare Abdeslam, #Hollande arestare terorist, #Hollande teroristi Paris , #presedinte Franta
Comentarii