Intalnire Putin-Hollande: Pace in Ucraina vs. navele Mistral pentru Rusia

Autor: Ana Ilie
Luni, 08 Decembrie 2014, ora 14:11
3174 citiri
Intalnire Putin-Hollande: Pace in Ucraina vs. navele Mistral pentru Rusia

Livrarea navelor Mistral, comandate de Rusia Frantei si care fac obiectul unei dispute intre cele doua tari, este in directa legatura cu implementarea acordurilor de pace de la Minsk, cu privire la situatia din estul Ucrainei, a spus presedintele francez Francois Hollande, dupa intalnirea cu omologul sau rus, Vladimir Putin.

Liderul francez a avut o intalnire neprogramata cu Putin, sambata, in Rusia. "Livrarea navelor Rusiei este legata de implementarea acordurilor de la Minsk", a afirmat Hollande, potrivit Itar Tass.

Intalnirea de la Moscova a avut loc la o saptamana dupa decizia Frantei de a suspenda pe termen nedefinit livrarea celor doua nave Mistral Rusiei, din cauza crizei ucrainene.

Putin le-a spus jurnalistilor, dupa intalnire, ca nu a discutat cu Hollande livrarea navelor Mistral, dar ca se asteapta ca Franta sa ramburseze banii pe care Rusia i-a platit pentru acestea.

Hollande l-a imblanzit pe Putin? Liderul rus vorbeste de pace

Presedintele rus, Vladimir Putin, si cel francez, Francois Hollande, s-au intalnit sambata la Moscova, pe aeroportul Vnukovo, in cadrul unei intalniri neprogramate, pentru a discuta despre situatia din Ucraina si cum se reflecta ea asupra Rusiei.

Hollande si-a exprimat speranta ca Rusia si Franta pot depasi "obstacolele" din relatiile bilaterale.

"Cred ca la un moment dat trebuie sa scapam de aceste obstacole, aceste ziduri care ne separa, si cred ca o putem face", a aratat Hollande.

La randul sau, Putin si-a exprimat speranta ca vizita lui Hollande la Moscova poate contribui la rezolvarea crizei ucrainene in cadrul procesului de dialog lansat in iunie in Normandia.

"Ati fost initiatorul intalnirii din Normandia pentru a rezolva problemele pe care le-ati mentionat. Problemele sunt complexe, insa discutia pe care o purtam pe aceasta problema are un rezultat pozitiv, si sunt sigur ca scurta vizita de azi, vizita de munca, va contribui la rezolvarea multor probleme", a spus Putin.

La sfarsitul intrevederii, Hollande a spus ca "armistitiul ce va fi proclamat maine sau poimaine trebuie respectat pe deplin".

"Rolul Frantei este sa caute solutii si sa previna degenerarea problemelor. Am vrut, astazi, alaturi de presedintele Putin, sa trimit un mesaj de descaladare. Astazi, acest mesaj este posibil", a mai spus liderul de la Elysee.

Putin, la randul sau, a spus ca au purtat discutii detaliate cu privire la incetarea violentelor in estul Ucrainei. "Sper ca in viitorul foarte apropiat sa fie luata o decizie cu privire la incetarea focului", a spus acesta.

Putin si Hollande, intalnire neprogramata la Moscova

Citeste si:
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat un raport cu sancțiunile pe care partidele politice din România le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Vicepreședintele USR Dan Barna a reacționat joi seară, 27 ianuarie, după ce o consilieră a partidului său din Mogoșoaia a fost agresată de ”colegii” de la PNL și PMP. În mesajul...