Juncker se vede seful CE. Inca o mare tara europeana se opune

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 10:53
3047 citiri
Juncker se vede seful CE. Inca o mare tara europeana se opune
Foto: consilium.europa.eu

Fostul premier luxemburghez Jean-Claude Juncker este increzator ca va fi ales presedinte al Comisiei Europene, in pofida opozitiei exprimate de tari ca Marea Britanie si, mai nou, Franta.

"In Consiliul European, o mare majoritate de sefi de stat si de guverne crestin-democrate si socialiste ma sprijina", a spus Juncker pentru ziarul german Bild, potrivit Expatica.com.

Fostul presedinte al Eurogrupului a spus ca va obtine si aderarea celorlalti la cauza sa in urmatoarele trei-patru saptamani.

Desi este sprijinit de cancelarul german Angela Merkel, Juncker se confrunta cu o opozitie puternica din partea liderilor unor economii europene importante, printre care premierul britanic David Cameron si, potrivit Bild, presedintele francez Francois Hollande.

Ziarul german scrie, fara a cita surse, ca Hollande i-a spus lui Merkel in aceasta saptamana ca Uniunea Europeana trebuie sa transmita un semnal electoratului francez, dupa ce miscarea de extrema dreapta Frontul National a castigat in Franta alegerile pentru Parlamentul European.

Hollande a facut presiuni pentru un program de investitii la scara larga si a pus pe masa numele fostului sa ministru de Finante, Pierre Moscovici, scrie publicatia citata.

Cameron ameninta cu iesirea din UE, daca Juncker devine seful Comisiei Europene

David Cameron a avertizat chiar ca tara lui va iesi din Uniunea Europeana daca Juncker va fi ales presedinte al Comisiei Europene. Potrivit premierului britanic, "o figura din anii '80 nu poate rezolva problemele din urmatorii cinci ani".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#Jean Claude Juncker Comisia Europeana, #Francois Hollande Jean Claude Juncker, #Cameron Junker , #presedinte Franta
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
GB, Franta, degeaba se agita !! Junker nu-si face probleme !!