Presedintele Frantei ii da replica lui Trump: Aici nu exista oameni care sa ia arma si sa traga in multime

Sambata, 25 Februarie 2017, ora 12:24
6395 citiri
Presedintele Frantei ii da replica lui Trump: Aici nu exista oameni care sa ia arma si sa traga in multime
Foto: Twitter/@fhollande

Presedintele francez, Francois Hollande, i-a cerut, sambata, omologului sau american sa nu arate semne de neincredere fata de Franta, tara prietena, intr-o reactie la afirmatia lui Donald Trump ca "Parisul nu mai este Paris".

"Intotdeauna e rau sa arati chiar si cea mai mica neincredere fata de o tara prietena", a declarat Hollande la inaugurarea Salonului anual al Agriculturii in capitala franceza.

"Eu insumi nu mi-am permis niciodata astfel de afirmatii la adresa unor tari prietene si cer presedintelui american sa faca acelasi lucru fata de Franta", a afirmat Francois Hollande.

La conferinta anuala a conservatorilor Conservative Political Action Conference (CPAC), presedintele republican l-a citat pe "un amic" al sau vineri, care nu mai pune deloc piciorul in capitala franceza. Evocand terorismul si controlul frontierelor, Donald Trump a aparat politica sa in domeniul migratiei, dand drept contraexemple Franta, Suedia si Europa in general, relateaza AFP.

Dupa ce a pus Suedia pe jar ca a fost tinta unui atac terorist, Trump spune ca a vorbit din ce a vazut la TV

Suedia cere explicatii oficiale SUA dupa ce Trump a spus ca un incident terorist a avut loc in tara nordica

"Parisul nu mai este Paris" si "securitatea nationala incepe cu securitatea la frontiere. Teroristii straini nu vor putea lovi America, daca nu vor putea sa intre in tara noastra", a spus Donald Trump.

Intrebat in legatura cu aceste afirmatii, Francois Hollande a spus ca in recenta lor convorbire telefonica Donald Trump i-a marturisit "cu toata dragostea pe care o are fata de Paris si fata de Franta, ca el iubeste Franta si ca nu exista o tara mai frumoasa decat Franta".

"Deci cred ca acest lucru trebuie sa gandeasca. Si daca asa gandeste, imi imaginez ca asa se va exprima", a adaugat presedintele francez.

"Din fericire, de mai multe luni, turistii americani s-au intors in cifre, deoarece ei vad" ca autoritatile franceze fac "un efort considerabil pentru a asigura securitatea", a remarcat, de asemenea, Francois Hollande.

"Eu nu voi face nicio comparatie, dar aici nu exista nicio circulatie a armelor, nu exista oameni care sa ia arma si sa traga in multime", a insistat el.

In 2015 si 2016, Franta a fost tinta mai multor atacuri sangeroase, comise in numele Al Qaida sau al Statului Islamic de catre francezi si, uneori, de straini veniti in Franta odata cu fluxul de migranti provenind din Orientul Mijlociu.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a raspuns intr-un mod mai original la criticile lui Donald Trump. Ea a negat faptul ca Orasul Luminilor si-ar fi pierdut atractivitatea turistica si a postat pe Twitter o fotografie a sa alaturi de celebrele personaje Mickey si Minnie Mouse.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Hollande replica Trump , #presedinte Franta