Prima vizita a lui Hollande in Romania: Ce program are presedintele Frantei

Marti, 13 Septembrie 2016, ora 07:55
7136 citiri
Prima vizita a lui Hollande in Romania: Ce program are presedintele Frantei
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a ajuns, luni seara, in Romania, insa vizita de stat incepe oficial marti, cand se va intalni cu omologul sau roman, Klaus Iohannis. Printre cele mai importante lucruri pe agenda se numara si inaugurarea fabricii de elicoptere Airbus de la Ghimbav.

Seful Hexagonului va fi primit,la ora 9:00, cu onoruri la Palatul Controceni si va avea o discutie cu Iohannis, iar apoi cei doi vor pleca spre Institutul de la Magurele.

Aici vor semna acorduri importante in domeniul educatiei si cercetarii. Ulterior, Hollande si Iohannis vor participa la un forum pe teme economice "Parteneriatele franco-romane de viitor", potrivit programului anuntat de Palatul Elysee.

La ora 13:00, Hollande se va intalni cu premierul Dacian Ciolos in cadrul unui pranz oficial.

De la Bucuresti, presedintele francez se va deplasa in judetul Brasov, unde va inaugura fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav, iar la eveniment va fi prezent si premierul Dacian Ciolos.

Marti seara, Klaus Iohannis va oferi o cina oficiala pentru presedintele francez.

Vizita de stat a presedintelui Frantei vine in contextul mai multor vizite si intalniri la nivel inalt care au avut loc in ultimii doi ani. Amintim vizita presedintelui Klaus Iohannis la Paris, in februarie 2015, urmata de revizuirea si semnarea foii de parcurs a Parteneriatului strategic romano-francez de catre premierii celor doua state chiar in iunie anul acesta.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, o atentie deosebita va fi acordata in cadrul vizitei dimensiunii economice, Franta fiind al patrulea partener comercial al Romaniei si al cincilea investitor in tara noastra.

De altfel, Hollande este insotit de o delegatie de 30 de directori de companii franceze.

De asemenea, va fi inaugurata, de catre cei doi presedinti, pregatirea concreta a Sezonului cultural incrucisat, proiectul comun prin care se va marca, in Franta si in Romania, Centenarul crearii Romaniei Moderne (1918 - 2018).

Un subiect foarte important al discutiilor va fi relansarea proiectului european, inclusiv in pregatirea reuniunii informale in format UE-27, care va avea loc la Bratislava, la 16 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#program Hollande Romania, #vizita Hollande Romania, #presedinte Franta vizita Romania , #presedinte Franta