Putin a anulat o vizita in Franta, dupa ce Hollande a acuzat Rusia de crime de razboi

Marti, 11 Octombrie 2016, ora 16:39
4731 citiri
Putin a anulat o vizita in Franta, dupa ce Hollande a acuzat Rusia de crime de razboi
Foto: Twitter/President of Russia

Presedintele rus Vladimir Putin si-a anulat o vizita in Franta, stabilita pentru saptamana viitoare, a anuntat marti purtatorul de cuvant al Kremlinului. Anularea vizitei pare sa fie motivata de comentariile recente ale lui Francois Hollande, care a dat de inteles intr-un interviu recent ca Moscova s-ar face vinovata de crime de razboi.

Dmitri Peskov nu afirma explicit care este motivul anularii vizitei. Kremlinul a comunicat sec agentiei de presa rusa Tass ca "Presedintele a decis sa anuleze vizita la Paris", informeaza CNN. Putin trebuia sa mearga la Paris in 19 octombrie, pentru a inaugura o biserica ortodoxa rusa si pentru a vizita o expozitie.

O sursa de la Palatul Elysee afirma insa ca presedintele francez dorea ca discutiile de la intalnirea cu Vladimir Putin sa se concentreze pe situatia din Siria.

CNN aminteste ca Hollande parea nehotarat, in timpul unui interviu cu TF1, daca sa-l intalneasca sau nu pe Putin, dupa ce liderul de la Kremlin s-a opus, in weekend, unei rezolutii ONU, care stipula oprirea bombardamentelor in Alep.

Hollande a spus cu aceeasi ocazie ca tarile aflate in spatele bombardamentelor din Alep - aluzie la Siria si Rusia - ar trebui sa raspunda in fata Tribunalului Penal International.

"M-am intrebat: 'Foloseste la ceva (sa-l intalnesc pe Putin - n. red.)? Este necesar? Am putea face ceva care sa-l determine sa dea un pas inapoi si sa opreasca ceea ce face cu regimul sirian - ajutandu-l sa trimita bombe peste populatia din Alep?'", a afirmat Hollande.

"Daca-l voi intalni, ii voi spune ca e inacceptabil, ca este rau inclusiv pentru imaginea Rusiei. Ceea ce ii spun e ca acesti oameni (din Alep - n. red.) sunt victime ale crimelor de razboi si ca cei care le comit vor trebui sa-si asume responsabilitatea in fata Tribunalului Penal International", a mai sous Hollande in interviul mentionat.

Impreuna cu regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad, Rusia a lansat mai multe raiduri in Siria, incepand cu septembrie 2015.

Si secretarul de stat american John Kerry a declarat, in weekend, ca raidurile aeriene lansate de fortele siriene sprijinite de Rusia ar trebui sa faca obiectul unei anchete, ca ar trebui judecate ca fiind crime de razboi, din moment ce au fost loviti civili si spitale.

Dupa sase zile de relativa liniste in Alep, noi raiduri aeriene au facut cel putin 16 victime marti. Cele mai grele bombardamente au avut loc in cartierul Bustan al-Qasr din Alep, langa o piata si o scoala.

Citeste mai multe despre situatia din Alep in prezent. Un trimis al ONU sustine ca zona va fi stearsa de pe fata pamantului in doua luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Putin anulat vizita Franta, #Vladimir Putin vizita Paris, #Hollande Rusia crime razboi, #Hollande acuzatii Putin crime razboi, #Rusia crime razboi Siria , #presedinte Franta