Revista Closer retrage informatiile despre presupusa relatie amoroasa a presedintelui Frantei

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 21:55
1363 citiri
Revista Closer retrage informatiile despre presupusa relatie amoroasa a presedintelui Frantei
Informatiile publicate de Closer despre presedintele Hollande fac deliciul presei internationale. Foto: 7sur7.be

Saptamanalul Closer va retrage, "probabil vineri seara" de pe site-ul sau Internet informatia referitoare la pretinsa relatie amoroasa dintre presedintele francez Francois Hollande si actrita Julie Gayet, la solicitarea avocatului acesteia, a anuntat Laurence Pieau, directoarea redactiei.

"Avocatul doamnei Julie Gayet ne-a contactat pentru a ne cere sa retragem de pe site orice mentionarea a acestei relatii si de a veghea asupra imprastierii acesteia prin Google", a declarat Laurence Pieau, precizand ca nu a fost formulata nicio solicitare privind versiunea tiparita a revistei. "Vom retrage informatia, probabil vineri seara, pentru ca este o solicitare foarte clara", a mai spus aceasta, potrivit 7sur7.be.

"Dar aceasta decizie de retragere nu pune in discutie autenticitatea informatiei divulgate azi", a adaugat aceasta. "Closer nu a primit, in schimb, nicio solicitare de retragere de la chioscuri a revistei tiparite si nu a avut niciun contact cu Palatul Elysee", a declarat directoarea.

"Daca va exista vreo plangere in justitie, va fi in ceea ce o priveste pe Julie Gayet, pentru dreptul la imagine si pentru atingere adusa vietii private, dar nu si pentru defaimare", a continuat Pieau.

"Cand Closer a publicat primele fotografii cu Francois Hollande si Valerie Trierweiler, in 2012, Francois Hollande a cerut retragerea revistei de la chioscuri si nu a obtinut-o. De data asta, Palatul Elysee nu a facut o astfel de solicitare. A obtine o retragere a unei publicatii de la chiosc e un lucru foarte rar, trebuie sa fie vorba despre o tulburare a ordinii publice", a mai spus doamna Pieau.

Intr-o declaratie pentru France Presse, Francois Hollande deplange profund atingerile aduse respectarii vietii private, la care are dreptul, ca orice cetatean. Exprimandu-se in nume propriu, si nu ca presedinte al Republicii, el a adaugat ca examineaza caile de urmat, inclusiv cele juridice, referitoare la cele aparute in Closer.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Hollande aventura Julie Gayet, #Franta politica scandal Hollande , #presedinte Franta
Comentarii