Tragedie in Mediterana: Hollande cere reuniune de urgenta a UE

Duminica, 19 Aprilie 2015, ora 15:18
4467 citiri
Tragedie in Mediterana: Hollande cere reuniune de urgenta a UE

Presedintele francez Francois Hollande a cerut duminica organizarea unei reuniuni europene de urgenta a ministrilor de Interne si ai Afacerilor Externe pentru luarea de masuri dupa naufragiul unei ambarcatiuni cu imigranti in Marea Mediterana care s-ar fi soldat cu moartea a circa 700 de persoane.

Tragedie in Mediterana: 700 de imigranti morti, dupe ce o ambarcatiune a esuat

Daca acest bilant este confirmat, "este vorba despre cea mai mare catastrofa din ultimii ani din Marea Mediterana", a declarat Hollande pentru canalul de televiziune Canal+.

In fata unei cresteri a dramelor de la inceputul anului, "noi trebuie sa actionam", a subliniat el, precizand ca a discutat cu seful guvernului italian Matteo Renzi.

Este nevoie de "o crestere a numarului de nave", "de mai multe survoluri" in zona si "de o lupta mai intensa impotriva acestui trafic (cu fiinte umane). Pentru ca cei care ii aduc pe acesti oameni la bordul ambarcatiunilor sunt traficanti, chiar teroristi, pentru ca ei stiu perfect ca acest ambarcatiuni sunt nesigure si chiar le vor distruge pe mare si vor pune in pericol sute de persoane, chiar in pericol de moarte", a declarat presedintele francez.

Inaltul Comisariat al ONU pentru Refugiati (HCR) a anuntat duminica ca naufragiul unui trauler incarcat cu imigranti in noaptea de sambata spre duminica, in largul coastelor libiene, ar putea sa se fi soldat cu 700 de morti. Nava s-a scufundat la circa 110 km de coastele libiene, avand la bord peste 700 de persoane, potrivit relatarii celor 28 de supravietuitori recuperati de o nava comerciala, a indicat televiziunilor italiene, Carlotta Sami, purtatoare de cuvant a HCR in Italia.

Circa 21 de cadavre au fost recuperate, conform presei italiene.

Nava a lansat in noaptea de sambata spre duminica un apel la ajutor primit de garzile de coasta italiene care au cerut unui cargo portughez sa-si schimbe ruta in directia apelului. La sosirea la fata locului, la circa 220 km sud de insula italiana Lampeduza, echipajul a vazut nava scufundandu-se, potrivit HCR.

In momentul cand cei 700 de imigranti aflati la bord s-au aruncat toti in acelasi timp in apa de aceeasi parte la sosirea cargoului portughez s-a produs tragedia, a mai spus Sami.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
George Simion a anunțat duminică seara, 14 aprilie, la Realitatea Plus, că-l va suspenda pe prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea după ce s-a opus unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la...
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
#tragedie Mediterana naufragiu emigranti, #Hollande naufragiu emigranti Libia , #presedinte Franta