Merkel si Hollande, dupa intalnirea cu Putin: Fara un compromis, scenariul se numeste razboi (Video)

Sambata, 07 Februarie 2015, ora 12:55
17841 citiri
Merkel si Hollande, dupa intalnirea cu Putin: Fara un compromis, scenariul se numeste razboi (Video)
Foto: Hepta.ro

Presedintele francez Francois Hollande a subliniat, sambata, ca negocierile purtate de Franta si Germania cu liderul rus Vladirmir Putin pentru un plan de pace in Ucraina reprezinta "o ultima sansa" pentru a evita razboiul.

"Cred ca aceasta este una dintre ultimele sanse, de aceea am luat avut aceasta initiativa", a declarat Hollande, vorbind despre discutiile care au avut loc vineri seara la Moscova, relateaza Daily Mail, citand Associated Press.

"Daca nu reusim sa ajungem la un compromis, un acord de pace pe termen lung, stim cu totii care va fi scenariul. Acest scenariu are un nume, se numeste razboi", le-a spus Hollande jurnalistilor.

Angela Merkel nu s-a declarat foarte optimista in legatura cu planul de pace. Merkel a marturisit, sambata ca "nu este cert" ca initiativa de pace in Ucraina prezentata vineri in intalnirea Merkel-Hollande-Putin la Moscova va avea succes.

Intalnire cu miza istorica la Moscova: Merkel spune ca "nu e cert" ca planul de pace pentru Ucraina va avea succes

"Dupa discutiile de ieri (vineri - n.red.) de la Moscova pe care le-am avut eu si presedintele francez (Francois Hollande - n.red.), nu este sigur daca initiativa va avea succes", a declarat ea in cadrul conferintei de la Munchen, la care sunt prezenti si presedintele ucrainean Petro Porosenko si ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

"Dar in opinia mea si a presedintelui francez merita incercat. Datoram macar acest lucru oamenilor afectati din Ucraina", a spus cancelarul german in cadrul conferintei pentru securitate, potrivit Reuters.

Planul Putin-Merkel-Hollande pentru Ucraina: Cum reactioneaza Porosenko

Intrevederea cu miza uriasa dintre presedintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, desfasurata vineri seara, s-a incheiat dupa mai bine cinci ore de discutii.

Kremlinul, citat de Russia Today, a anuntat ca un text al viitorului plan de pace este in curs de pregatire.

Intalnire cu miza uriasa la Moscova: Merkel si Hollande au plecat direct la aeroport, dupa 5 ore de discutii cu Putin (Video)

In anuntul Moscovei se arata ca "negocierile tripartite au fost constructive si substantiale", urmand ca duminica sa aiba loc discutii telefonice intre cei trei lideri.

"Partile participante la dialog pregatesc un text comun privind implementarea acordurilor de la Minsk, care va include si propunerile presedintelui Ucrainei", a precizat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Documentul va fi publicat dupa ce isi vor da acordul toate partile implicate in conflictul din Ucraina, iar dialogul va continua in "formatul Normandia", adica Franta, Germania, Rusia si Ucraina, a mentionat Peskov.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Hollande razboi Ucraina, #Merkel plan pace Ucraina, #Merkel Putin Ucraina , #presedinte Franta