Frans Timmermans ameninta PSD cu excluderea din PSE din cauza situatiei statului de drept

Vineri, 05 Aprilie 2019, ora 16:46
5892 citiri
Frans Timmermans ameninta PSD cu excluderea din PSE din cauza situatiei statului de drept

Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene si candidatul Partidului Socialistilor Europeni la functia de presedinte al CE, a avertizat, vineri, ca Partidul Social-Democrat din Romania risca excluderea din PSE din cauza situatiei statului de drept.

Referindu-se la situatia statului de drept din Romania, Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene, comisar UE pentru Imbunatatirea Reglementarilor, Relatii Interinstitutionale, Stat de Drept si Carta Drepturilor Fundamentale, a declarat: "Nu exista niciun dubiu" ca social-democratii europeni trebuie sa devina activi.

"Spre deosebire de Partidul Popular European, noi nu vom avea nevoie de zece ani pentru a actiona", a afirmat Timmermans, referindu-se probabil la decizia PPE de suspendare a formatiunii Fidesz, condusa de premierul Ungariei, Viktor Orban.

Aflat in vizita in Austria, pentru un eveniment al Partidului Social-Democrat austriac (SPO), Frans Timmermans a amintit ca Parlamentul European sustine candidatura fostului procuror-sef DNA Laura Codruta Kovesi pentru postul de procuror-sef al UE.

Potrivit agentiei de presa APA, Frans Timmermans considera ingrijoratoare evenimentele politice din Romania.

"Am vorbit deja personal, la Madrid, cu liderul PSD, Liviu Dragnea - liderul PSE, Serghei Stanisev, liderul grupului PSE, Udo Bullmann, si cu mine - si i-am spus clar, l-am intrebat eu: Vreti sa fiti in continuare membru al acestui partid? Atunci, trebuie sa respectati regulile. Din punctul nostru de vedere, exista limite. Un partid care nu respecta normele statului de drept si drepturile fundamentale nu poate face parte din aceasta familie" politica, a atras atentia Frans Timmermans, conform agentiei de presa APA.

Amintim ca miercuri, inainte de sedinta de Guvern, Frans Timmermans a avertizat Bucurestiul ca daca OUG pe Codurile Penale va fi adoptata, CE va actiona imediat impotriva Romaniei.

Tot atunci ambasadele Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Frantei, Germaniei, Irlandei, Norvegiei, Olandei, Statelor Unite si Suediei au transmis un mesaj public in care si-au exprimat ingrijorarea pentru integritatea sistemului judiciar romanesc si au cerut Guvernului Dancila sa nu faca modificari prin care statul de drept si lupta impotriva coruptiei ar putea fi slabite.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...