Un fotbalist important va lipsi de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 16:47
1341 citiri
Un fotbalist important va lipsi de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar
Ngolo Kante. Foto: Facebook / Équipe de France de Football

Internaţionalul francez Ngolo Kante, mijlocaşul formaţiei engleze Chelsea, va rata Cupa Mondială de fotbal din Qatar din cauza unei accidentări recurente la o coapsă, iar selecţionerul echipei Franţei, Didier Deschamps, şi-a exprimat tristeţea după acest forfait, care reprezintă o "forţă diminuată" a campionilor mondiali, relatează AFP.

"Sunt trist pentru el. El este decepţionat. A avut multe probleme fizice în ultimele două sezoane. Leziunea musculară a recidivat, iar din această cauză perioada lui de recuperare nu se va înscrie în termenul prevăzut pentru Cupa Mondială", a reacţionat Deschamps într-o conferinţă de presă.

Mijlocaşul echipei Chelsea a fost unul din pionii cuceririi titlului mondial în 2018 de către Franţa.

"A nu-l avea pe Kante, înseamnă o forţă diminuată, prin energia sa, experienţa lui. Iar din punct de vedere uman, el a fost întotdeauna important pentru noi", a adăugat Deschamps.

Selecţionerul se confruntă cu mai multe accidentări din rândul jucătorilor de bază, între care Presnel Kimpembe, Lucas Hernandez sau Paul Pogba, iar lista pentru Cupa Mondială este aşteptată pe 9 noiembrie.

Kante, care joacă pentru reprezentativa "Cocoşului Galic" din 2016, este afectat de accidentări repetitive în ultimii doi ani.

Franţa face parte din Grupa D la Cupa Mondială din Qatar (20 noiembrie-18 decembrie), alături de Australia, Danemarca şi Tunisia.

#Franta, #Kante, #Campionatul Mondial de Fotbal Qatar , #stiri Chelsea