Franța face plângere oficială la FIFA! Care e nemulțumirea campioanei mondiale

Joi, 01 Decembrie 2022, ora 12:15
4232 citiri
Franța face plângere oficială la FIFA! Care e nemulțumirea campioanei mondiale
Didier Deschamps e supărat pe FIFA FOTO facebook

Confuzia generată de golul francez anulat de VAR în finalul meciului cu Tunisia (scor 0-1), miercuri la Doha, a determinat selecţionata Franţei să pregătească o plângere oficială în atenţia FIFA, informează AFP.

Conduşi din minutul 68 prin golul marcat de tunisianul Wahbi Khazri, francezii au crezut că au egalat după o ultimă centrare a lui Aurelien Tchouameni, de pe partea stângă a atacului francez,fructificată de Antoine Griezamann, care a trimis balonul în plasă, după o respingere a lui Montassar Talbi, în minutul 90+8.

După ce jocul a fost reluat şi apoi arbitrul neozeelandez Matthew Conger a fluierat încheierea partidei, arbitrajul video a bulversat finalul întâlnirii şi, după vizionare, l-a făcut pe central să semnaleze o poziţie de ofsaid la jucătorul lui Atletico Madrid, în momentul centrării lui Tchouameni.

Jocul s-a reluat câteva secunde, înainte de un alt fluier final, la scorul de 1-0.

"Pregătim o plângere în urma golului lui Antoine Griezmann, refuzat în mod greşit, din punctul nostru de vedere. Această plângere trebuie trimisă la FIFA în termen de 24 de ore de la încheierea meciului", a precizat Federaţia Franceză de Fotbal (FFF).

Selecţionerul Les Bleus, Didier Deschamps, îşi exprimase deja îndoielile cu privire la validitatea acestui gol. "Aştept un răspuns cu privire la regulament", a precizat Deschamps la conferinţa de presă susţinută după încheierea meciului, criticând mai mult "punctul de regulament", decât existenţa unui ofsaid.

"Al doilea aspect este că arbitrul a fluierat reluarea jocului (după golul francez) şi finalul meciului. Are dreptul să revină (asupra golului)? Nu sunt sigur", a continuat el. "M-am dus să-l văd. Aştept răspunsul. Nu aveţi numărul domnului Collina (şeful arbitrilor FFIFA - n.red)?", a adăugat Deschamps.

Potrivit unei surse din arbitraj, chestionată de AFP, această situaţie nu apare în protocolul VAR: "După ce s-a dat lovitura de start (după gol), este imposibil să se revină la situaţia de ofsaid", a explicat sursa respectivă.

Potrivit protocolului de asistenţă video consultat de AFP, "dacă jocul s-a reluat după ce a fost oprit, arbitrul nu poate efectua o analiză decât în cazul unei identităţi eronate sau în cazul unei infracţiuni susceptibile de eliminare, precum comportament violent, scuipat, muşcătură şi/sau cuvinte sau acte vătămătoare, nepoliticoase sau jignitoare".

Antoine Griezmann, care credea că a încheiat o serie de unsprezece partide fără gol în tricoul Les Bleus, şi-a exprimat la rândul său îndoielile.

"Arbitrii fac alegeri, trebuie să accepţi. Am fost destul de drăguţi, pentru că eram deja calificaţi, nu ne-am supărat prea mult. Dar eu nu am înţeles nimic", a spus Griezmann.

La sfârşitul lunii octombrie, în Liga Campionilor, o situaţie similară a apărut la meciul dintre Atletico Madrid şi Bayer Leverkusen (2-2). După ce a fluierat finalul meciului, arbitrul francez Clement Turpin a fost rechemat de asistenţa video şi a acordat un penalty pentru spanioli. Însă nu a fost vorba de un gol anulat.

Citește și:
Cine e americanul de 21 de ani care le-a luat fața lui Mbappe, Messi și Neymar în Franța
Cine e americanul de 21 de ani care le-a luat fața lui Mbappe, Messi și Neymar în Franța
Într-un campionat dominat de PSG, care are o forță financiară ce nu se poate compara cu nicio altă formație, golgheterul Franței este un puști de 21 de ani. Folarin Jerry Balogun...
Decizie importantă luată de FIFA în privința cazurilor de agresiune sexuală din fotbal
Decizie importantă luată de FIFA în privința cazurilor de agresiune sexuală din fotbal
FIFA a decis că sunt imprescriptibile procedurile disciplinare pentru cazurile de agresiune sau hărţuire sexuală, a căror prescripţie era stabilită anterior la 10 ani, conform noii versiuni...
Comentarii
Poza Mann
Mann
rank 1
Franta este campioana la oral...