1 milion de euro donați pentru polițistul francez care a ucis un adolescent. Campanie controversată de strângere de fonduri

Marti, 04 Iulie 2023, ora 10:45
44920 citiri
1 milion de euro donați pentru polițistul francez care a ucis un adolescent. Campanie controversată de strângere de fonduri
Poliția a făcut cu greu față revoltelor după uciderea unui adolescent/ FOTO:CNN

O campanie controversată de strângere de fonduri lansată în Franța pentru a ajuta familia polițistului care l-a ucis pe adolescentul Nael în Franța a depășit 1 milion de euro, scrie POLITICO.

O strângere de fonduri pe populara platformă americană GoFundMe a fost începută de un activist francez de extremă dreapta, iar luni suma strânsă a depășit pragul de 1 milion de euro - de aproape cinci ori mai mult decât efortul de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe mama băiatului de 17 ani.

În ciuda controversei, GoFundMe a spus că nu are de gând să încheie campania.

Luni, invitați la emisiuni radio și TV, miniștrii francezi au încercat cu grijă să evite să ia o poziție în această privință.

„Toată lumea își poate exprima sentimentele și poate contribui la fond... Dar cred că în acest caz nu este propice reconcilierii”, a declarat ministrul Justiției Eric Dupont-Moretti.

Uciderea de către poliție a unui tânăr de 17 ani de origine nord-africană săptămâna trecută a provocat haos în Franța, declanșând demonstrații violente în toată țara și reînnoirea tensiunilor între tineri și poliție acuzată de brutalitate și discriminare rasială.

În ultimele zile, revoltății au jefuit magazine, au incendiat primării și secții de poliție, iar într-un caz au atacat casa primarului și familia acestuia.

Luni dimineața, tensiunea părea să se fi diminuat. Aproximativ 157 de persoane au fost arestate duminică seara, în scădere semnificativă față de zilele precedente. Cu toate acestea, poliția și guvernul rămân în alertă maximă.

Campania de strângere de fonduri pentru a ajuta familia polițistului a fost inițiată de Jean Messiha, o personalitate mass-media de extremă dreapta și susținător al fostului candidat la președinție Eric Zemmour.

„Sprijin pentru familia polițistului din Nanterre Florian.M, care și-a făcut treaba și acum plătește un preț mare”, se arată pe pagină.

Potrivit Libération, Messiha a încercat mai întâi să lanseze campania pe platforma franceză de strângere de fonduri Leetchi, dar încercarea sa a fost blocată la câteva ore după ce compania a cerut documentația oficială.

GoFundMe nu are de gând să blocheze sau să elimine pagina în acest moment. Un reprezentant al companiei a declarat pentru POLITICO că campania de strângere de fonduri nu a încălcat regulile platformei.

„În prezent, această campanie respectă termenii noștri de utilizare, deoarece fondurile vor fi plătite direct familiei eligibile. Familia a fost adăugată ca beneficiar, așa că fondurile îi vor fi plătite direct”, a explicat purtătorul de cuvânt. Fondurile folosite pentru apărarea juridică a infracțiunilor violente și a infracțiunilor motivate de ură sunt interzise pe platformă.

Strângerea de fonduri pe platforma Leetchi pentru a ajuta mama unui adolescent ucis a depășit pragul de 200.000 de euro.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Numele unei românce a fost trecut în Panthéonul francez. Cine a fost Olga Bancic, stalinista executată prin decapitare
Numele unei românce a fost trecut în Panthéonul francez. Cine a fost Olga Bancic, stalinista executată prin decapitare
Olga Bancic a fost o activistă comunistă română, luptătoare antifascistă, eroină a Rezistenței franceze din perioada ocupației naziste a Franței. Ea s-a născut în 1912 într-o...
Parisul a instruit 10.000 de militari ucraineni de la începutul invaziei ruse. Cursurile au avut loc în Franța și Polonia
Parisul a instruit 10.000 de militari ucraineni de la începutul invaziei ruse. Cursurile au avut loc în Franța și Polonia
Franţa a format circa 10.000 de militari ucraineni de la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, a anunţat joi Ministerul Apărării francez, informează AFP. Aceste cursuri de instruire,...
#Franta, #revolte, #ucidere, #adolescent, #politist, #strangere de fonduri , #stiri externe