Emmanuel Macron merge la Moscova pentru a se întâlni cu Vladimir Putin. Cei doi au vorbit la telefon de două ori în ultimele zile

Vineri, 04 Februarie 2022, ora 11:48
2346 citiri
Emmanuel Macron merge la Moscova pentru a se întâlni cu Vladimir Putin. Cei doi au vorbit la telefon de două ori în ultimele zile
Președintele Franței, Emmanuel Macron/ FOTO: Twitter

Preşedintele francez Emmanuel Macron va călători luni, 7 februarie, la Moscova, pentru a se întâlni cu liderul rus Vladimir Putin, în încercarea de a evita un conflict major cu Rusia, având în vedere situaţia de la graniţa Ucrainei.

Macron va merge şi în Ucraina în perioada următoare, pentru a discuta cu preşedintele Vladimir Zelenski. Biroul lui Macron a transmis că preşedintele a vorbit la telefon cu ambii lideri.

Președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a avut o convorbire telefonică cu președintele francez, Emmanuel Macron, a transmis și serviciul de presă al Kremlinului. Potrivit sursei citate, cei doi lideri au continuat dialogul în legătură cu situația legată de Ucraina și problemele legate de inițiativa rusească referitoare la elaborarea unor garanții juridice pe termen lung privind securitatea Federaţiei Ruse, a mai arătat sursa, citată de RIA – Novosti.

Berlinul, Parisul şi Varşovia vor să se coordoneze în privinţa conflictului din Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz vrea să se coordoneze cu preşedinţii Franţei şi Poloniei în privinţa conflictului din Ucraina. Potrivit unui comunicat al Palatului Elysee difuzat joi, o întâlnire a aşa-numitului "Triunghi Weimar" este planificată la Berlin. Data urmează să fie stabilită, dar Germania este responsabilă pentru planificare.

Atât Germania, cât şi Franţa au mediat în conflict mai mulţi ani. Preşedintele francez Emmanuel Macron a vorbit deja de două ori la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin în ultimele zile.

Scholz şi guvernul său sunt acuzaţi de Ucraina şi aliaţi din Europa de Est că exercită prea puţină presiune asupra Rusiei. Scholz plănuieşte să se ducă la Moscova în curând pentru o întâlnire cu Putin.

Miercuri, preşedintele american, Joe Biden, şi omologul său francez, Emmanuel Macron, s-au angajat miercuri să-şi coordoneze răspunsul la prezenţa militară rusă la frontiera ucraineană, a anunţat Casa Albă.

În cursul acestei convorbiri telefonice, care a avut loc după ce Emmanuel Macron nu a exclus să viziteze Rusia pentru a găsi o soluţie diplomatică la criză, cei doi lideri "şi-au afirmat sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", potrivit executivului american.

Ei au trecut, de asemenea, în revistă "coordonarea în curs la nivel atât diplomatic, cât şi al pregătirilor pentru a impune Rusiei măsuri economice rapide şi severe în cazul în care aceasta va invada mai mult Ucraina".

"Preşedintele Biden şi preşedintele Macron au convenit ca echipele lor să rămână în strâns contact, inclusiv în consultare cu aliaţii din NATO şi partenerii din UE, cu privire la abordarea noastră coordonată şi globală pentru gestionarea acestor probleme".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#Franta, #presedinte, #Emmanuel Macron, #vizita, #Moscova, #Vladimir Putin , #Rusia