Iacov: Actuala conducere a FRF ingroapa fotbalul romanesc

Joi, 07 Ianuarie 2010, ora 10:13
1884 citiri
Iacov: Actuala conducere a FRF ingroapa fotbalul romanesc

Contracandidatul lui Mircea Sadu la presedintia FRF, Constantiv Iacov, acuza actuala conducere a Federatiei, despre care spune ca ingroapa fotbalul romanesc.

"Si daca isi depunea Gica Popescu si daca nu o depunea, era la fel pentru mine. Pentru mine e mai important sa scoatem fotbalul romanesc din criza, pentru ca e adancit grav de tot. Prima masura pe care o voi lua dupa ce voi deveni presedinte va fi sa propun ca baremurile pentru liga a doua si a treia la arbitri si observatori sa fie suportate de FRF.

Daca nu vom veni cu niste lucruri pertinente, nu vom reusi sa facem nimic. Eu vin din teren si am vorbit cu oamenii. Sunt multe cluburi care sunt in faliment sau in pragul falimentului. Multe nu stiu daca vor putea incepe returul. Fotbalul romanesc e in criza si daca nu vom lua niste masuri pe termen mediu si lung, nu putem scoate fotbalul din criza. Va veni o noua conducere a FRF-ului si vom reusi sa gestionam banii FRF-ului ca sa indepartam criza.

Daca actuala conducere ar fi ramas, ar fi fost o problema serioasa. Acum se gandesc sa reduca numarul de echipe din esaloane. Actuala conducere a Federatiei Romane ingroapa fotbalul romanesc, de la an la an. Ne mint in fiecare zi si eu m-am saturat sa fim mintiti. Eu am fost condurcator de club si nu am primit niciun fel de ajutor din partea lor. FRF s-a purtat ca un dictator", a declarat Constantin Iacov pentru Sport Total FM.

Fostul presedinte al echipei FC National crede ca procentul pe care LPF si-l opreste din drepturile de televizare ar trebui impartit cluburilor din esaloanele inferioare.

"De ce LPF isi opreste un procent din drepturile de televizare? In mandatul meu, acest procent se va imparti la cluburile in esaloanele al doilea si al treilea. Trebuie sa terminam cu aceasta dictatura din fotbal! Fondul de slarii anual la FRF este de 2,4 milioane de euro. Se poate asa ceva?", a incheiat omul de afaceri.

Constantin Iacov a ramas principalul contracandidat al lui Mircea Sandu la sefia FRF, dupa ce Gica Popescu a anuntat, miercuri, ca nu isi va depune candidatura.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...