Ziare.com

LPF intervine in scandalul privind alegerile FRF: Facem urmatoarele precizari

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 19:48

   

LPF intervine in scandalul privind alegerile FRF: Facem urmatoarele precizari
Liga Profesionista de Fotbal a intervenit in scandalul izbucnit marti, dupa ce Tribunalul Bucuresti nu a validat alegerile FRF de luna trecuta.

"Referitor la pretinsele efecte ale deciziei pronuntate astazi de Tribunalul Bucuresti in dosarul cu nr. 8520/3/2014 avand ca obiect modificarea actelor constitutive ale Federatiei Romane de Fotbal - inregistrarea noilor organe de conducere, facem urmatoarele precizari:

1. In conformitate cu art. 33 alin. (2) din OG nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, toate federatiile sportive din Romania (printre care si Federatia Romana de Fotbal), precum si ligile profesioniste (cum este cazul Ligii Profesioniste de Fotbal) au obligatia de a solicita inscrierea modificarilor intervenite in structura organelor de conducere in registrul federatiilor aflat la grefa Tribunalului in circumscriptia caruia se gaseste sediul structurii sportive in cadrul careia au intervenit respectivele modificari. Spre exemplu, Liga Profesionista de Fotbal a solicitat Tribunalului Bucuresti sa ia act de modificarea intervenita in structura organelor de conducere ca urmare a alegerii domnului Gino Iorgulescu, la data de 14 noiembrie 2013, in functia de Presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Tribunalul Bucuresti a admis la data de 15 ianuarie 2014 solicitarea Ligii Profesioniste de Fotbal si a dispus modificarea actelor constitutive in sensul inregistrarii noilor organe de conducere ale Ligii. Aceeasi procedura descrisa mai inainte este urmata si de catre Federatia Romana de Fotbal la acest moment, in vederea aplicarii dispozitiilor legale in vigoare.

2. Astfel cum reiese din informatiile prezentate in media, Tribunalul Bucuresti nu a pronuntat astazi o solutie de admitere sau respingere a cererii formulate de Federatia Romana de Fotbal privind inregistrarea modificarilor intervenite in structura organelor de conducere ca urmare a hotararii Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal din data de 5 martie 2014. Instanta doar a amanat judecarea cauzei, acordand un nou termen pentru data de 6 mai 2014. In aceste conditii, hotararea Adunarii Generale a Federatiei Romane de Fotbal privind alegerea in functia de Presedinte al Federatiei Romane de Fotbal a domnului Razvan Burleanu continua sa produca efectele juridice corespunzatoare, orice referiri la persoana domnului Gino Iorgulescu fiind simple speculatii de presa fara nicio sustinere in plan juridic."

Noua conducere a Federatiei Romane de Fotbal nu a fost validata, marti, de Tribunalul Bucuresti. Alegerile in care Razvan Burleanu a fost ales presedinte au fost contestate de Asociatia Judeteana Fotbalistica Giurgiu, care sustine ca nu ar fi fost intrunit cvorumul necesar pentru desfasurarea scrutinului.

Lovitura de teatru: Tribunalul Bucuresti lasa FRF fara presedinte pentru cel putin o luna

La dat de 5 martie, Razvan Burleanu a fost ales noul presedinte al FRF.

Citeste mai multe despre LPF alegeri presedinte FRF
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1841 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor