Federația Română de Fotbal, ajutor pentru 14 copii din Ucraina. Tinerii sunt jucători de futsal

Duminica, 20 Martie 2022, ora 11:52
1591 citiri
Federația Română de Fotbal, ajutor pentru 14 copii din Ucraina. Tinerii sunt jucători de futsal
Refugiați. Foto: Facebook / FRF

Federaţia Română de Fotbal a preluat sâmbătă, din vama Sighetu Marmaţiei, un grup de 14 refugiaţi ucraineni, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, plecaţi din zone intens bombardate precum Kiev, Ivano-Frankivsk şi Lvov, potrivit site-ului federaţiei.

Din partea FRF a fost prezent la punctul de frontieră Daniel Petcu, grow manager. Cei 14 sunt jucători de futsal şi au fost îmbarcaţi într-un microbuz cu destinaţia Timişoara. Acolo vor fi cazaţi şi li se vor oferi toate condiţiile prin amabilitatea Prefecturii şi a Universităţii Politehnice din Timişoara.

Refugiaţii au o stare de sănătate bună şi doresc să îşi continue activitatea sportivă, ceea ce va fi posibil prin implicarea FRF. Integrarea socială şi sportivă a refugiaţilor este una dintre misiunile campaniei "Pentru fotbal, pentru viaţă!".

FRF a demarat joi campania ''Pentru fotbal, pentru viaţă!'', care se va derula pe întreaga perioadă în care refugiaţii ucraineni vor avea nevoie.

"Beneficiem de consultanţă şi sprijin material din partea UEFA, astfel încât să ne putem derula eficient rolul de federaţie avanpost la frontul ucrainean. Vom fi primul tărâm de linişte pentru refugiaţii familiei fotbalului ucrainean.

Pentru preluarea refugiaţilor primim sprijinul Ministerului Sportului şi Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Ne vom preocupa de condiţiile de trai ale jucătorilor de fotbal - copii, juniori şi seniori - de familiile lor şi de oficialii fotbalului ucrainean, dar vom acţiona şi pe flux invers, cu ajutoare trimise către Ucraina", a anunţat FRF.

Organizaţia a precizat că în următoarea perioadă va inventaria prezenţa tuturor copiilor şi juniorilor refugiaţi din Ucraina de pe teritoriul României: "Am iniţiat propunerea, iar FIFA a acceptat modificarea cadrului regulamentar, astfel încât să fie posibilă integrarea fotbaliştilor ucraineni, temporar, în competiţiile din România. Totodată, este în vigoare oferta de a găzdui în România partidele reprezentativelor Ucrainei, în măsura în care acestea vor avea loc.

Următorul demers instituţional al FRF este de a inventaria prezenţa tuturor copiilor şi juniorilor fotbalişti din Ucraina refugiaţi pe teritoriul României. Pentru identificarea lor, vom colabora cu afiliaţii noştri din ţară, cu Ambasada Ucrainei şi cu Federaţia Moldovenească de Fotbal. Totodată, Florin Şari, managerul CSR al FRF, va sta la dispoziţie pentru înscrierea directă a refugiaţilor din familia fotbalului. Telefon: +40 786 533 566".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Rusia răspunde la declarațiile lui Macron cu privire la trimiterea de trupe în Ucraina: „Ar fi inevitabil un conflict direct între Moscova şi NATO”
Rusia răspunde la declarațiile lui Macron cu privire la trimiterea de trupe în Ucraina: „Ar fi inevitabil un conflict direct între Moscova şi NATO”
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat marţi, 27 februarie, că trimiterea de trupe în Ucraina "nu ar fi în interesul" Occidentului, răspunzând astfel comentariilor...
Armata rusă anunță că a cucerit satul Lastocikin, de lângă Avdiivka. "Unităţi ale forţelor armate ucrainene s-au retras”
Armata rusă anunță că a cucerit satul Lastocikin, de lângă Avdiivka. "Unităţi ale forţelor armate ucrainene s-au retras”
Armata rusă a informat luni, 26 februarie, capturarea satului Lastocikin din estul Ucrainei, din care armata ucraineană a recunoscut că s-a retras, relatează Reuters. Lastocikin se află la...
#FRF, #refugiati, #Rusia Ucraina razboi , #stiri FRF