FRF n-a salvat Rapidul. Liga 1 va avea 15, 16 sau 17 echipe

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 01 Iunie 2013, ora 14:30
4848 citiri
FRF n-a salvat Rapidul. Liga 1 va avea 15, 16 sau 17 echipe

Federatia Romana de Fotbal nu a salvat Rapidul, echipa din Giulesti urmand a fi retrogradata in Liga 2. Prima divizie nu va mai avea astfel 18 formatii in sezonul urmator, pe langa "giulesteni" alte doua grupari fiind in pericol de a nu primi licenta.

Sambata, 1 iunie, Adunarea Generala a FRF a hotarat sa modifice sistemul competitional in sensul reducerii numarului de echipe din Liga 1. Acest numar este deocamdata variabil, pentru ca unele formatii nu si-au incheiat toate caile de atac.

Astfel, exista trei variante pentru prima divizie in sezonul 2013/2014, dupa cum urmeaza:

- Liga 1 cu 17 echipe; in acest caz singura grupare retrogradata administrativ este Rapidul.

- Liga 1 cu 16 echipe; in acest caz, pe langa Rapid ar mai retrograda administrativ inca o grupare, Universitatea Cluj sau Sageata Navodari.

- Liga 1 cu 15 echipe; in acest caz ar fi retrogradate administrativ Rapid, "U" Cluj si Sageata Navodari.

Sezonul 2012/2013 va ramane in istoria fotbalului romanesc. Au retrogradat patru echipe, Gloria Bistrita, CSMS Iasi, CS Severin si Concordia Chiajna, iar alte doua, Rapid si "U" Cluj nu au primit licenta. Giulestenii sunt siguri ca vor lua drumul diviziei secunde, in timp ce "sepcile rosii" spera sa primeasca pana la urma licenta din partea Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv, unde au atacat decizia comisiilor din tara.

Din divizia secunda au promovat sportiv patru echipe, FC Botosani, Sageata Navodari, Corona Brasov si ACS Poli Timisoara. Trei dintre ele au obtinut licenta, doar dobrogenilor fiindu-le refuzata. Acestia au depus deja apelul, care urmeaza sa fie judecat in tara, iar in cazul unui nou refuz se pot adresa si ei TAS.

Iata de ce variaza numarul de echipe pe care l-ar putea avea Liga 1 in sezonul urmator.

Ati putut urmari pe site-ul Ziare.com evenimentele de la FRF:

ora 13.30 - Se incheie sedinta Adunarii Generale.

ora 13.20 - Se vorbeste despre o Liga 1 cu numai 15 echipe in sezonul urmator, in cazul in care U Cluj si Sageata Navodari nu vor obtine licenta.

ora 12.50 - Trei din cele patru echipe nou promovate au primit licenta pentru Liga 1. Singura formatie care trebuie sa prezinte documente suplimentare la recurs este Sageata Navodari. Presedintele FRF a anuntat ca locul acesteia nu ba fi vacantat in cazul in care nu obtine licenta.

ora 12.40 - Mircea Sandu a anuntat ca Viorel Duru va fi demis daca "U" Cluj va primi licenta la TAS.

INFO: In acest moment e clar, Rapidul nu mai are nicio sansa de salvare. Universitatea Cluj a depus, in schimb, un memoriu la TAS iar instanta elvetiana va decide daca "sepcile rosii" pot evolua in Liga 1. De aici si declaratia "Nasului" cu "16 sau 17 echipe in Liga 1. Daca "U" va primi licenta, vom avea o divizie cu 17 formatii iar daca TAS va mentine deciziile din tara vor fi doar 16 formatii in primul esalon.

ora 12.30 - Mircea Sandu a anuntat ca, in sezonul urmator, Liga 1 nu va mai avea 18 echipe. "Vom avea 16-17 echipe!", a anuntat Sandu.

ora 12.05 - A fost dezvaluit costul organizarii amicalului cu Trinidad Tobago, 207.000 de euro!

ora 11.35 - Jean Padureanu, fostul presedinte al Gloriei Bistrita, va primi o placheta din partea lui Mircea Sandu.

ora 11.25 - FRF a decis reinstalarea lui Ion Craciunescu in functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor incepand cu data de 5 iunie. Actualul sef al CCA va fi "referee manager".

ora 11.10 - Din informatiile de pana acum rezulta faptul ca sambata se va discuta doar daca este cazul schimbarii formatului Ligii 1, in sensul reducerii numarului de echipe. Situatia licentelor va fi dezbatuta saptamana viitoare.

INFO: FRF va decide cu cate echipe va incepe campionatul urmator, din cauza procesului de licentiere existand riscul sa avem o prima liga cu 16 formatii sau chiar mai putine.

INFO: Clubul Rapid a solicitat oficial Federatiei suspendarea procesului de licentiere pentru trei ani, incepand cu sezonul 2012/2013. Daca aceasta cerere va fi aprobata, Rapid si "U" Cluj vor ramane in Liga 1.

INFO: Teoretic, in sedinta se sambata nu ar trebui decat sa se omologheze rezultatele sezonului recent incheiat din Liga 1. Totusi, s-ar putea sa avem parte de o mare surpriza din cauza procesului de licentiere.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...