Sandu si Dragomir au trimis o armata de avocati sa-l acuze pe Mititelu

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 12:59

   

Sandu si Dragomir au trimis o armata de avocati sa-l acuze pe Mititelu
Reprezentanti de la Federatia Romana de Fotbal (FRF) si Liga Profesionista de Fotbal (LPF) au sustinut, luni, o conferinta de presa comuna pentru a clarifica disputa cu Universitatea Craiova.

Fara Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, plecati cu nationala in Albania, o armata de avocati si juristi au prezentat capetele de acuzare, abuzand de termeni tehnici.

Conferinta de presa a inceput cu un scandal, vicepresedintele Craiovei, Vlad Rosca, prezent in sala, fiind redus la tacere, desi a venit special pentru a pune intrebari reprezentantilor FRF si LPF.

S-a trecut apoi la "executie", primul care a vorbit fiind Adrian Stangaciu, consilierul juridic al FRF. Acesta a mentionat faptul ca Universitatea Craiova si-a luat obligatia de a-si judeca litigiile in instantele sportive, insa apoi a initiat o actiune in instantele civile, in litigiul cu Victor Piturca.

Catalin Ciobota, avocat al LPF, a prezentat apoi o "inginerie" facuta de Adrian Mititelu, care ar fi infiintat o alta societate comerciala pentru a incasa banii din drepturile TV.

Iata, mai jos, ce au spus oamenii trimisi de Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sa-l acuze pe Mititelu:

Finalul conferintei de presa.

- "Domnul Mititelu a folosit documentele puse la dispozitie de FRF de parca a descoperit America. Acele documente au fost puse la dispozitia organelor abilitate." - Adalbert Kassai, secretar general FRF.

- "In mod patetic, din declaratiile lui Mititelu reiesea ca dansul a fost cel furat prin diverse inginerii. Dar iata ce fel de inginerii a folosit domnul Mititelu pentru a prejudicia clubul din Craiova, suporterii, LPF si cluburile afiliate. In anul 2002, a infiintat o noua societate. Aceasta societate si-a obtinut afilierea in cadrul FRF si dreptul de a fi membru a LPF, era singura entitate care avea licenta si era indreptatita sa participe in Liga 1. In 2006, Mititelu a infiintat o alta societate pe actiuni prin care a abreviat denumirea societatii-mama. A facut o societate care nu detine licenta, nu este afiliata, nu are niciun fel de drept si nu are niciun raport juridic cu FRF si LPF. Profitand de aceasta abreviere, Mititelu a inselat societatea mama, intr-un mod fraudulos prin care a prejudiciat clubul. Acesta este domnul Adrian Mititelu." - Catalin Ciubota.

- Iese la rampa si Catalin Ciubota, avocatul LPF.

- "Sanctiunea data de FRF este una dura, insa este una corecta si legala." - Cristian Ene

- "Domnul Mititelu a confirmat faptul ca pentru orice litigiu in ceea ce inseamna activitatea sportive va respecta statutul FRF si regulamentele. El nu a respectat nici regulamentul privind licentierea clubului si a incalcat si fairplay-ul financiar. Cand cineva intra intr-o competitie organizata de FRF, are dreptul sa se adreseze instantelor civile numai in cazul litigiilor de munca. FRF i-a adus la cunostinta domnului Mititelu in nenumarate randuri sa respecte statutul si sa revina in cadrul acestui regulament, sa isi plateasca datoriile" - Cristian Ene.

- Cristian Ene, avocatul FRF, continua sirul acuzatiilor, el prezentand noi incalcari ale regulamentelor facute de Mititelu.

- "Domnului Mititelu i s-a interzis de mai multe ori implicarea in fotbal pe perioade determinate, el nu mai avea voie sa se implice. Clubul Universitatea Craiova a persiflat regulamentele Federatiei, raspunzand notificarilor noastre prin adrese semnate de Adrian Mititelu. S-a constatat o noua incalcare a statutului FRF." - Adrian Stangaciu.

- "Clubul Unversitatea Craiova si domnul Piturca au stabilit ca orice litigiu sa se judece in instantele sportive. Clubul s-a aparat in fata instantelor sportive, iar in momentul in care hotararile le-au fost defavorabile au ales sa atace in instanta aceste hotarari prin incalcarea regulamentului." - Adrian Stangaciu.

- "Universitatea Craiova nu si-a respectat obligatiile. Plecand de la un litigiu de munca si Victor Piturca, s-a ajuns in situatia in care, terminandu-se litigiul in instantele de drept sportiv, clubul avea posibilitatea sa atace la TAS, cum si-au luat obligatia prin afiliere. Evident, dansii nu au recurs la aceasta cale, au ales, cu rea credinta din punctul nostru de vedere, sa atace hotarile pe calea dreptului comun. Abuziv, din punctul nostru de vedere." - Adrian Stangaciu.

- Adrian Stangaciu, consilierul juridic al FRF, prezinta, cu multi termeni tehnici, cum s-a ajuns la dezafilierea Craiovei.

- Reprezentantii FRF si LPF au decis - omul de la Craiova poate ramane in sala, insa ii este interzis sa vorbeasca! Rosca a venit pregatit cu un dosar destul de cuprinzator.

- Valentin Alexandru a observat in sala un reprezentant al Universitatii Craiova, acesta fiind chiar vicepresedintele clubului, Vlad Rosca, si solicita evacuarea acestuia! S-a initiat o intreaga dezbatere in care au intervenit avocatii.

- Vali Alexandru prezinta conditiile in care functioneaza FRF si LPF.

- A inceput conferinta de presa. Participa Vali Alexandru, Adalbert Kassai si mai multi juristi.

"Va fi o conferinta de presa asa cum trebuie, cu documentele in fata!", a anuntat Dumitru Dragomir.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6188 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ALTERNANTZA
rank 4
Sa traiasca dom' Mitica, care scoate dokomente!
El si Nasu' o sa faca numai treburi coerente!
A patzit-o Mititelu ca s-a pus cu barosanii,
S-a bulibasit echipa si a pierdut si toti banii!
next777
rank 1
Le ia Mititelul banii
aceste jigodii de la federatie si liga sunt cancerul fotbalului romanesc.de asta si merge nationala ca vai de capul ei
solaris7
rank 4
Lupta cu sistemul !!!
Ne place sau nu , Mititelu lupta de unul singur impotriva unei grupari mafiote , care a distrus fotbalul romanesc. Nu putem sta pasivi si sa facem doar glume si bancuri !!. Este o trasatura negativa a caracterului nostru. Toti suporterii fotbalului romanesc ar trebui sa fie pe strada.Este atit de greu de vazut ca dupa ce s-a furat totul in Romania, acum s-a furat si fotbalul ?? Mititelu trebuie ajutat ACUM de catre toti factorii cu influenta din Romania!!! Lupta lui trebuie sa fie si a noastra !!!
lool
rank 5
Intr-o tara normala ar fi tinut conferinte de presa din puscarie.
.
Tamerlan
rank 1
concluzia simpla ...,, noi hotarim cine moare si cine traieste
aici in federatie....noi, hotii intre noi , avem sefi si ierarhie ...de ce sa fim la mana instantelor de drept ale unui stat democratic cind noi facem aici evaziune, fals, uz de fals etc ...cu tarie proletara, bolsevica condamnam pe numitul ,,mititelu" la distrugerea averii, a personaliatii etc pt ca nu a respectat ceea ce a hotarit staborul fotbalistic ...va aducem la cunostinta ca fotbalul are legile lui personale in afara legilor de drept pt ca noi suntem cum s-a vazut de x ori, niste infractori.....metodele mafiote comuniste folosite de mircea sandu si mitica dragomir (nu merita litere mari ) arata unde a ajuns Romania , gradul de coruptie ...
utu246
rank 5
Ce fu? Ce se vazu?
/O armata de avocati/Cam confuzi,usor crispati/Uneori acuzatori/Cu instinct de procurori/, /Un litigiu cu Piturca/Toata treaba o incurca/Iara sapte milioane/Or fi cutii de cartoane/, /Mititelu plin de fente/Printre legi,regulamente/Doctor in inginerii/Masluind zeci de hartii/,/Unu'de pe la Craiova/Alexandru cand vazu'/Isi iesi pe loc din pepeni/Si afara il dadu'(doar vru)/,/Iar Mitica si cu Sandu/Curajosi nevoie mare/Combatura dezinvolt/Cu codita pe spinare/.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor