Suporterii romani cer anchetarea FRF, LPF si a patronilor de cluburi

Joi, 24 Mai 2012, ora 09:06
2508 citiri
Suporterii romani cer anchetarea FRF, LPF si a patronilor de cluburi

Fanii fotbalului din tara noastra, reuniti in Asociatia Suporterilor Romani (ASR), au solicitat oficial anchetarea Federatiei Romane de Fotbal (FRF), a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), dar si a patronilor de cluburi.

Suporterii au trimis o sesizare presedintelui Romaniei, primului ministru, presedintelui Senatului, presedintelui Camerei Deputatilor, ministrului justitiei si procurorului general al Romaniei prin solicita "verificarea amanuntita, sub toate aspectele, a modului de constituire a persoanelor juridice Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal", dupa cum se arata intr-un comunicat al Asociatiei.

ASR isi doreste "cercetarea si verificarea amanuntita, sub toate aspectele, a modului de constituire a persoanelor juridice FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL si LIGA PROFESIONISTA DE FOTBAL. In acest sens, organele de ancheta vor trebui sa stabileasca daca, la data infiintarii lor, cele doua persoane juridice au respectat legislatia nationala in cauza.

Cercetarea si verificarea functionarii, de la infiintare si pana in prezent, a persoanelor juridice FEDERATIA ROMANA DE FOTBAL si LIGA PROFESIONISTA DE FOTBAL. In acest sens, organele de cercetare vor trebui sa stabileasca daca, in cadrul functionarii celor doua persoane juridice, s-au respectat procedurile legale in vigoare, in conformitate cu Legea 69/2000 si OG 26/2000, cu modificarile si completarile ulterioare."

Nici cluburile sau celebrii patroni nu au scapat de suspiciunile suporterilor, acestia dorind demararea unor anchete si in aceste cazuri

"Verificarea tuturor cluburilor din Liga I, inclusiv a clubului FC UNIVERSITATEA CRAIOVA, cu privire la modul de functionare a acestora si daca aceste cluburi au fost constituite si infiintate conform legii, daca aceste entitati juridice sunt inscrise in mod legal in campionatul de fotbal al Romaniei, Liga I, avand in vedere controversele si informatiile cu privire la starea de nelegalitate in care se afla acestea.

De asemenea, va rugam sa verificati, in mod special, cluburile cu traditie, respectiv Steaua Bucuresti, Dinamo Bucuresti, Universitatea Craiova, Rapid Bucuresti, Petrolul Ploiesti, Politehnica Timisoara, "U" Cluj-Napoca, daca actualele entitati juridice, care evolueaza sub acest nume, sunt urmasele legale ale vechilor cluburi de fotbal din istoria fotbalului romanesc.

Va rugam sa cercetati si modul de finantare a cluburilor de fotbal profesioniste din Romania, in special a cluburilor participante in Liga I, si daca aceste cluburi respecta legislatia nationala, prin modurile in care sunt finantate de patroni. In ceea ce priveste patronii cluburilor de fotbal, in special cei ce conduc cluburile de traditie din fotbalul romanesc, respectiv Gigi Becali, Cristian Borcea, Nicolae Badea, George Copos, Adrian Mititelu, Arpad Paszkany, Marian Iancu, Jean Padureanu, Ioan Nicolae, Florian Busca (Walter), Vasile Siman, Cornel Penescu, exista informatii ca acestia fac foarte multe fapte penale, de la spalare de bani si pana la gestiune frauduloasa, in sensul ca finanteaza in mod nelegal cluburile pe care le sustin, folosind fel si fel de artificii financiare, pentru a putea sa duca in eroare fiscul si, implicit, suporterii acestor cluburi."

Actiune fara precedent

Actiunea Asociatiei Suporterilor Romani nu are precedent in Romania, fiind pentru prima data cand oamenii care merg pe stadioane sau care se uita la fotbal la televizor solicita interventia organelor de ancheta.

Aceasta petitie este ultima dintr-un sir destul de lung de actiuni ale suporterilor nemultumiti de felul in care este condus fotbalul din Romania. Acestia au scandat la scena deschisa impotriva lui Mircea Sandu si a lui Dumitru Dragomir, au impanzit tara cu afise anti-FRF in zilele finalei Europa League de la Bucuresti si doi olteni au intrerupt chiar disputa dintre Atletico Madrid si Athletic Bilbao cerand "dreptate pentru Craiova".

Citeste si:
Marcel Boloș va fi noul ministru al Cercetării și Digitalizării. Baronii PNL l-au învins pe Klaus Iohannis
Marcel Boloș va fi noul ministru al Cercetării și Digitalizării. Baronii PNL l-au învins pe Klaus Iohannis
Fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a acceptat propunerea PNL de a prelua portofoliul Ministerului Cerecetării, Inovării și Digitalizării. „Am acceptat această...
USR depune moțiune împotriva ministrului Energiei: ”Virgil Popescu a fost total absent şi depăşit de situaţie”
USR depune moțiune împotriva ministrului Energiei: ”Virgil Popescu a fost total absent şi depăşit de situaţie”
USR va depune săptămâna viitoare o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în urma crizei facturilor. Anunțul a fost făcut marți, 25 ianuarie, pentru news.ro, de...