Capii fotbalului romanesc, pusi sub acuzare de DNA

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 14:18
5056 citiri
Capii fotbalului romanesc, pusi sub acuzare de DNA

Membrii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) au fost invinuiti oficial de procurorii anticoruptie, ei fiind acuzati de abuz in serviciu in cazul dezafilierii echipei Universitatea Craiova.

Miercuri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), au fost citati "pestii mici" din Comitetul Executiv, adica reprezentantii echipelor din ligile inferioare, ai copiilor si juniorilor si ai fotbalului feminin. Ei nu au dat declaratii, ci doar au fost informati de procurori ca s-a inceput urmarirea penala in cazul lor, avand la dispozitie doua saptamani pana la primele audieri, cand vor trebui sa explice de ce au dezafiliat clubul din Banie.

Primul care a ajuns la sediul DNA a fost Cornel Sfaiter, reprezentant al echipelor din esalonul secund. Dupa nici jumatate de ora, el a parasit institutia fara a oferi prea multe detalii.

A urmat Marian Rusen, celalalt reprentant al cluburilor din Liga 2, care nu a zabovit nici el prea mult.

"Ne-a fost adusa la cunostinta invinuirea de abuz in serviciu si ni s-a dat termen doua saptamini pentru pregatirea apararii. Nu am vazut materialul de invinuire", a precizat avocatul lui Rusen.

Vizitele au continuat cu Stefan Stana si Cristian Bobar, reprezentanti ai cluburilor din Liga a III-a si Paul Costas, reprezentantul cluburilor de copii si juniori. Sunt asteptati in continuare Marius Stan, reprezentantul echipelor din Liga 1 si Octavian Goga, vicepresedinte al FRF.

Joi este randul lui Dumitru Dragomir sa isi afle invinuirea in timp ce vineri chiar presedintele FRF, Mircea Sandu, va fi anuntat oficial ca este urmarit penal. Alti doi fosti membri ai Comitetului Executiv, Vasile Avram si Sorin Terbea, vor fi prezentati procurorilor DNA sambata, ei fiind arestati preventiv intr-un alt caz.

Iata lista membrilor Comitetului Executiv al FRF care au decis dezafilierea Universitatii Craiova in sedinta din 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu - presedinte FRF (semnatura),

2. Dumitru Dragomir - primvicepresedinte FRF (lipsa semnatura),

3. Octavian Goga - vicepresedinte FRF (semnatura),

4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (semnatura),

5. Cornel Sfaiter reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (lipsa semnatura),

6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (semnatura),

7. Stefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (semnatura),

8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (semnatura),

9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii si juniori (semnatura),

10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (semnatura),

11. Vasile Avram - presedinte CCA (lipsa semnatura),

12. Sorin Terbea - reprezentantul cluburilor de fotbal in sala (semnatura).

Ancheta DNA in acest caz a fost demarata dupa ce Adrian Mititelu, patronul Universitatii Craiova, a depus plangeri penale impotriva membrilor Comitetului Executiv, considerand decizia de dezafiliere ca fiind una abuziva.

Citeste si:
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a susținut joi, 30 iunie, că propunerea PSD privind taxarea luxului este o ”ipocrizie”, în condițiile în care mulți social-democrați,...
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a făcut joi, 30 iunie, o analiză a OUG care prevede compensarea prețului carburanților cu 50 de bani per litru. Potrivit fostului...