FRF recurge la o masura disperata

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 13 Martie 2012, ora 10:37
3703 citiri
FRF recurge la o masura disperata

Federatia Romana de Fotbal recurge la o masura disperata pentru a salva echipele din diviziile inferioare. De asemenea, aceasta masura este menita sa aduca, indirect, un plus de popularitate presedintelui acestui for, Mircea Sandu.

Adunarea Generala a FRF din data de 9 mai 2011 a aprobat un nou statut al Federatiei, printre cele mai importante schimbari numarandu-se introducerea criteriilor de licentiere la Liga 2. Majoritatea sefilor de cluburi nu au fost de acord cu aceasta masura, ei sustinand ca echipele lor au destule probleme si abia reusesc sa supravietuiasca.

Dupa un tur de campionat in care problemele financiare au afectat serios activitatea competitionala, FRF a revenit asupra masurii de a impune licenta la Liga 2, anuntand ca ea nu este obligatorie pentru sezonul urmator din cauza unui "artificiu" tehnic - modificarile statutului trebuie aprobate de instanta, iar acest lucru nu s-a intamplat pana acum.

"Cluburile din Liga 2 care se califica pentru a continua competitia, precum si cluburile de Liga 3 care vor promova in liga 2 la sfarsitul sezonului aflat in desfasurare, nu trebuie sa detina licenta pentru a participa in competitia Liga 2 in sezonului 2012-2013", se arata intr-o circulara trimisa de FRF sefilor de cluburi din ligile inferioare.

Singurele echipe care sunt obligate sa depuna dosarul de licentiere sunt cele din Liga 1 si cele care se lupta pentru promovarea in prima divizie, respectiv ocupantele primelor 5 pozitii in clasamentele celor doua serii.

Demn de remarcat este faptul ca Federatia a instiintat cluburile ca nu sunt obligate sa aplice si sa obtina licenta abia pe 12 martie 2012, cu 18 zile inainte de termenul limita al depunerii dosarelor, desi se stia inca din vara trecuta ca modificarile aduse statutului FRF nu pot intra in vigoare decat dupa aprobarea acestora de catre instanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#frf masura disperata, #licenta liga 2, #cluburi liga 2 , #Mircea Sandu