Loteria Romana nu-si va mai imparti profitul cu FRF

Luni, 13 Octombrie 2008, ora 18:02
1787 citiri
Loteria Romana nu-si va mai imparti profitul cu FRF

Compania Nationala Loteria Romana nu mai este obligata sa plateasca Federatiei Romane de Fotbal (FRF) 17,3 milioane de lei reprezentand profitul din pronosticurile sportive, potrivit deciziei de luni a Curtii de Apel Bucuresti, sentinta nefiind, insa, definitiva.

In plus, Curtea de Apel Bucuresti a obligat FRF la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 217.506,18 lei, informeaza NewsIn.

Potrivit avocatului Loteriei Romane, Adrian Balanoiu, profitul net anual aferent activitatii de pronosticuri sportive se varsa la Agentia Nationala pentru Sport pentru finantarea activitatii sportive si nu direct Federatiei Romane de Fotbal, conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului 195/2001 privind repartizarea profitului Companiei Nationale Loteria Romana.

De asemenea, Adrian Balanoiu a anuntat ca in scurt timp Loteria Romana va incepe in instanta un proces privind intoarcerea executarii, respectiv recuperarea celor 17,3 milioane de lei, suma executata silit de FRF pe 14 februarie.

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a executat silit, in data de 14 februarie 2008, Compania Loteria Romana ca urmare a unei sentinte a Tribunalului Bucuresti din decembrie 2007, potrivit avocatului Federatiei, Antonie Popescu.

Avocatul FRF a declarat la acea data ca in conturile FRF a intrat suma de 173 de miliarde de lei vechi (17,3 milioane RON). Popescu a mai spus ca Loteria isi poate recupera acesti bani daca va castiga procesul in caile de atac.

Compania Nationala Loteria Romana a facut apel pe 1 februarie impotriva sentintei Tribunalului, din 5 decembrie 2007, prin care a fost obligata sa plateasca Federatiei Romane de Fotbal (FRF) 173 de miliarde de lei vechi, suma reprezentand profitul Loteriei Romane din pronosticurile sportive.

Tribunalul Bucuresti a admis in parte, pe 5 decembrie 2007, actiunea Federatiei Romane de Fotbal (FRF) impotriva Companiei Nationale Loteria Romana, pe care obligat-o la plata a 17.140.124 de RON si la cheltuieli de judecata in valoare de 177.592 RON.

In 26 mai 2006, Tribunalul Bucuresti a inregistrat cererea de chemare in judecata formulata de Federatia Romana de Fotbal (FRF) impotriva Companiei Nationale Loteria Romana (CNLR), pentru plata sumei de 18.615.124,18 RON.

Din cerere, rezulta ca potrivit art. 71 din Legea 69/2000 a educatiei fizice si sportului, 20% din incasarile realizate din pronosticurile sportive, ca urmare a utilizarii de competitii de gen pentru ramura respectiva organizate in campionatele din alte tari, de federatiile si organismele sportive internationale, precum si in Cupa Romaniei constituie surse de finantare pentru federatiile sportive".

In consecinta, avocatii FRF au sustinut ca 20% din incasarile CNLR rezultate din activitatile de pronosticuri sportive in 2003, 2004, 2005, impreuna cu dobanzile aferente, revin Federatiei Romane de Fotbal.

Loteria Română propune noi câștiguri. Cât va costa Lozul "Team Romania"
Loteria Română propune noi câștiguri. Cât va costa Lozul "Team Romania"
Lozul "Team Romania" va fi lansat de Loteria Română pentru a fi alături de sportivii români care au obţinut performanţe şi reprezintă România la cea de-a 33-a ediţie a Jocurilor Olimpice...
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
#Loteria Romana, #FRF, #instanta, #Bucuresti, #obliga, #plati , #nationala
Comentarii