Ziare.com

Academia Rapid, drum liber spre promovare: FRF a schimbat regulamentul

Miercuri, 16 Mai 2018, ora 10:50

   

Academia Rapid, drum liber spre promovare: FRF a schimbat regulamentul
Comitetul de Urgenta al FRF a aprobat modificarea regulamentului in privinta barajului pentru promovarea in Liga 3, Academia Rapid fiind avantajata de noile prevederi.

Potrivit modificarii, cluburile care castiga campionatele judetene isi pot modifica structura juridica chiar inaintea meciurilor de baraj.

Iata comunicatul FRF:

"Completarea REGULAMENTULUI PRIVIND ORGANIZAREA SI DESFASURAREA JOCURILOR DE BARAJ PENTRU PROMOVAREA IN LIGA 3, CAMPIONATUL EDITIEI 2018 / 2019, cu un nou articol numerotat 31 care va avea urmatorul continut:

Dreptul de participare la jocul de baraj il detine structura sportiva clasata la finalul Campionatului Ligii a IV-a pe locul I in fiecare judet sau Municipiul Bucuresti. In situatia in care structura sportiva respectiva nu indeplineste conditiile de participare la jocurile de baraj (nu detine personalitate juridica si/sau Certificat de Identitate Sportiva eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmand ca echipa adversa, daca indeplineste conditiile de participare, sa fie declarata castigatoare.

In situatia in care o asociatie sportiva este desemnata castigatoare a Ligii a IV-a intr-un anumit judet/Municipiul Bucuresti, AJF/AMFB va putea aproba modificarea formei si/sau structurii juridice a asociatiei sportive respective in scopul participarii la barajul de promovare in Liga a 3-a, cu indeplinirea procedurii prevazute mai jos:

a) Comitetul Executiv al Asociatiei Judetene de Fotbal/AMFB omologheaza rezultatele Ligii a IV-a conform rezultatelor sportive obtinute de catre echipele

participante in Liga a IV-a, editia 2017/2018.

b) Asociatia sportiva castigatoare a campionatului Ligii a IV-a va formula catre
AJF/AMFB, in perioada 01 - 10 iunie 2018, o cerere pentru aprobarea modificarii
formei si/sau structurii juridice.

c) La cererea prevazuta la litera b) de mai sus se vor anexa toate documentele cu
privire la structura sportiva cu personalitate juridica (club sportiv) care va activa in competitii in locul asociatiei sportive. In situatia in care exista un refuz exprimat de catre jucatori, antrenori, asociati, imputerniciti etc cu privire la continuarea activitatii la structura sportiva cu personalitate juridica, se vor anexa si inscrisurile din care rezulta refuzul expres al acestora."

Academia Rapid, in actuala forma de organizarem, nu a primit personalitate juridica in instanta si, implicit, nici Certificat de Identitate Sportiva, ceea ce inseamna ca nu poate promova regulamentar in Liga 3.

Giulestenii au in plan schimbarea formei juridice pentru a depasi aceste probleme, iar FRF le-a oferit acum cadrul regulamentar pentru a face acest lucru fara ca sansele de promovare sa le fie periclitate.

M.D.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3382 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Academia Rapid, drum liber spre promovare: FRF a schimbat

regulamentul"

- pai daca parlamentu' poate , ce ferefeaua nu poate si ea ! :o(((

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor