Ca la noi, la nimeni! FRF ataca la tribunal o decizie luata de o comisie a FRF

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 13:38
3488 citiri
Ca la noi, la nimeni! FRF ataca la tribunal o decizie luata de o comisie a FRF
Foto: Hepta.ro

Prin intermediul unui comunicat de presa, Federatia Romana de Fotbal a anuntat ca va ataca la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elvetia) o decizie luata de o comisie din cadrul forului.

Dupa ce Comisia de Recurs din cadrul FRF a hotarat sa anuleze suspendarea antrenorului Edward Iordanescu (Pandurii Targu Jiu) pentru meciul cu Steaua, forul condus de Razvan Burleanu a anuntat ca va ataca decizia la TAS, daca LPF nu va face acest lucru.

Iordanescu a fost suspendat marti de Comisia de Disciplina din cadrul FRF, joi a fost iertat de Comisia de Recurs din cadrul FRF, iar vineri FRF anunta ca va ataca anularea pedepsei la TAS.

Antrenorul Pandurilor a fost suspendat initial pentru ca a discutat cu jucatorii sai in pauza meciului cu Astra, in parcarea stadionului, desi era suspendat. Conform unei interpretari a regulamentului, Iordanescu nu avea voie sa ia legatura cu jucatorii.

Iata comunicatul de presa remis Ziare.com de catre FRF:

Referitor la solutia pronuntata de Comisia de Recurs in data de 28.04.2016 cu privire la situatia domnului Edward Iordanescu, Administratia Federatiei Romane de Fotbal precizeaza urmatoarele:

1. Consideram ca prin solutia pronuntata se legitimeaza incalcarea normelor FRF si chiar eludarea sanctiunilor disciplinare. Cu toate acestea, FRF va respecta decizia pronuntata de Comisia de Recurs, decizie executorie pe plan intern de la data pronuntarii.

2. Pe cale de consecinta, avand in vedere ca sanctiunea aplicata domnului Edward Iordanescu viza un joc din cadrul Campionatului National Liga I, in temeiul art. 120 alin. 4, solicitam Secretarului General al LPF sa formuleze recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului impotriva deciziei anterior mentionate.

3. In situatia in care Secretarul General al LPF nu va considera oportun sa efectueze demersurile solicitate, Federatia Romana de Fotbal, prin intermediul Secretarului General, va utiliza calea recursului la TAS impotriva deciziei Comisiei de Recurs din 28.04.2016, in scopul de a se asigura protejarea normelor si regulamentelor FRF.

Reamintim ca, in conformitate cu Regulamentul Disciplinar al FRF, "membrii instantelor disciplinare sunt independenti si se supun numai statutelor si regulamentelor care le reglementeaza activitatea".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#FRF ataca decizie Iordanescu, #suspendare Iordanescu TAS , #stiri FRF