Ce se intampla cu Liga a II-a si Liga a III-a: Planul Federatiei Romane de Fotbal

Vineri, 08 Mai 2020, ora 15:27
2753 citiri
Ce se intampla cu Liga a II-a si Liga a III-a: Planul Federatiei Romane de Fotbal
Foto: FRF

Federatia Romana de Fotbal are in plan sa reduca drastic numarul de meciuri la nivelul Ligii a II-a si Ligii a III-a, competitii pe care le organizeaza, astfel incat esalonul doi sa fie impartit in play-off si play-out, pentru a se stabili mai repede promovatele si retrogradatele, in timp ce la al treilea nivel fotbalistic sa aiba loc doar 6 meciuri de baraj pentru promovare, au declarat pentru AGERPRES surse din cadrul cluburilor.

"La Liga a II-a propunerea pe care merge FRF este organizarea unui play-off si play-out, dar nu e stabilit inca formatul exact. Iar promovarea si retrogradarea ar trebui sa ramana in aceleasi conditii. Ar trebui sa retrogradeze trei echipe de la Liga a II-a si sa promoveze trei, doua direct si una la baraj cu echipa din Liga I", a declarat sursa citata.

La nivelul celui de-al treilea esalon fotbalistic, conform planului propus de FRF la intalnirea de joi cu reprezentantii cluburilor, ar urma sa se mai dispute din actualul sezon doar 6 partide de baraj pentru promovarea in Liga a II-a: "La Liga a III-a, doar la seriile a 2-a, a 3-a si a 5-a sa existe un baraj intre locurile 1 si 2, pentru ca aici exista o diferenta mai mica de 3 puncte in clasament. Ar fi de jucat practic 6 meciuri in luna iulie la aceste baraje de promovare, si nu retrogradeaza nimeni".

In aceste conditii, barajele de promovare din Liga a III-a ar urma sa se dispute intre AFC Unirea Slobozia si ACS Mostistea Ulmu (Seria 2), AFC Progresul Spartac Bucuresti si CSM Slatina (Seria 3) si ACS Fotbal Comuna Recea si CS Minaur Baia Mare (Seria 5).

Daca aceasta propunere a FRF va fi validata de Comitetul Executiv, CS Aerostar Bacau si U Craiova 1948 ar promova direct in Liga a II-a.

Competitiile fotbalistice din Romania, intrerupte initial pana la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal cel putin pana la momentul ridicarii starii de urgenta decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Liga Profesionista de Fotbal a anuntat ca intentioneaza sa reia actuala editie a campionatului Ligii I in weekend-ul 13-14 iunie.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#FRF plan Liga 1, #FRF plan Liga 3 , #stiri FRF