Ziare.com

Deciziile luate joi de Comitetul Executiv al FRF

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 16:45

   

Deciziile luate joi de Comitetul Executiv al FRF
Casa Fotbalului a gazduit joi o noua sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

Iata deciziile luate de membrii CEx al FRF:

- A fost aprobat calendarul competitional pentru sezonul 2012-2013, la nivelul Ligilor I, a 2-a si a 3-a, precum si cel al Cupei Romaniei-Timisoreana.

Campionatul Ligii I va incepe pe 21 iulie a.c., competitia urmand sa se desfasoare, fara etape intermediare, pana la data de 15 decembrie a.c., odata cu disputarea etapei a 20-a. Pe 2 martie 2013, campionatul se va relua cu etapa a 21-a, intrecerea avand prevazuta ultima etapa, a 34-a, pe 29 mai 2013.

Campionatul Ligii a 2-a va incepe in ziua de 18 august a.c., turul urmand sa se incheie, cu etapa a 15-a, la 24 noiembrie a.c. Reluarea competitiei e programata la 2 martie 2013, ultima etapa urmand sa aiba loc pe 1 iunie 2013.

Campionatul Ligii a 3-a are programata prima etapa pe 17 august a.c., turul incheindu-se, cu etapa a 15-a, pe 23 noiembrie a.c. Intrecerea se va relua la data de 1 martie 2013, ultima etapa fiind programata pe 31 mai 2013.

Cupa Romaniei-Timisoreana va debuta, cu faza I, pe 18 iulie a.c. Saisprezecimile de finala (primul tur cu participarea echipelor din Liga I) e programata pe 26 septembrie a.c., optimile de finala (31 octombrie), sferturile de finala (28 noiembrie) si prima mansa a semifinalelor (12 decembrie) fiind programate in acest an. A doua mansa a semifinalelor (12 aprilie) si finala (1 iunie) vor avea loc in 2013.

- A fost convocata, in conformitate cu prevederile art.27 alin.2 si 3 din Statutul FRF, Adunarea Generala Ordinara a Federatiei Romane de Fotbal pentru ziua de luni, 14 mai a.c., ora 11.00, la Casa Fotbalului.

- A fost aprobat Referatul Directiei Juridice a FRF referitor la cluburile care au dreptul de participare in campionatul Ligii I. Pentru a accesa Referatul, apasati aici

- A fost aprobat Planul strategic 2012-2016 pentru cresterea competitivitatii fotbalului romanesc, elaborat de Directia Tehnica a FRF

- A luat act de Hotararea TAS si a admis schimbarea denumirii clubului din SC FC Timisoara SA in SC Politehnica Timisoara SA.

- A aprobat Referatul Directiei Juridice a FRF privind completarea art.60, alin.1 din Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF), cu lit. r1 si r2. Pentru a accesa Referatul Directiei Juridice a FRF in acest sens, apasati aici

- A aprobat propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal, privind obligativitatea cluburilor din Liga I, precum si a celor din Liga a 2-a care vor promova in Liga I la sfarsitul sezonului 2011-2012, de a detine instalatii de incalzire a terenurilor de joc, urmand ca prevederile referitoare la locurile acoperite (3.000 acoperite pentru stadioanele cu maxim 10.000 de locuri, respectiv 5.000 acoperite pentru stadioanele cu mai mult de 10.000 de locuri) sa fie aplicabile din sezonul competitional 2013-2014.

- A aprobat completarea si modificarea art.31.6.1 din ROAF, acesta urmand sa aiba urmatorul continut:

Optimile, sferturile de finala si semifinalele sunt stabilite prin tragere la sorti astfel:

a) Pentru jocurile din optimile de finala, echipele calificate vor fi repartizate in aceleasi urne valorice ca si in cadrul saisprezecimilor de finala, tragerea la sorti urmand sa se efectueze in mod similar.

b) Pentru jocurile din sferturile de finala si semifinale, echipele calificate vor fi repartizate intr-o singura urna. Primele echipe extrase pentru fiecare joc al sferturilor de finala vor fi organizatoare.

c) Castigatoarele fiecarui joc al sferturilor de finala sunt imperecheate prin tragere la sorti pentru semifinale, prima echipa extrasa pentru fiecare joc fiind organizatoarea semifinalei-tur.

d) Dupa stabilirea jocurilor din cadrul semifinalelor, se trage la sorti echipa care va figura ca echipa gazda in finala.

e) Tragerile la sorti prevazute la lit. b, c si d vor avea loc in cadrul aceleiasi ceremonii.

- A fost aprobata propunerea vicepresedintelui FRF, domnul Octavian Goga (reprezentantul fotbalului amator), ca data de disputare a barajului de promovare in Liga a III-a, pentru sezonul competitional 2012-2013, sa fie 20 iunie 2012, in loc de 12 iunie 2012. In acest sens, s-a aprobat prelungirea perioadei de transfer a jucatorilor pana cu 48 de ore inainte de inceperea returului Ligii a 4-a din fiecare judet doar pentru jucatorii care activeaza in campionatele judetene.

- A fost aprobata componenta Comisiei FRF pentru fotbalul de baza (Grassroots), pentru perioada 5 aprilie 2012 - 31 decembrie 2014:

Manager - Adrian Pigulea (Referent in cadrul FRF), membri - Alin Catalin Paunescu (Inspector General in cadrul Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului), Marius Cociu (reprezentantul cluburilor cu activitate exclusiva de juniori in Comitetul Executiv al FRF), Dan Apolzan (Directorul Scolii Federale de Antrenori), Sorin Terbea (reprezentantul cluburilor cu activitate exclusiva de Fotbal in Sala in Comitetul Executiv al FRF), Daniel Prodan (reprezentantul combaterii discriminarii si rasismului din cadrul FRF), Ion Mataoanu (reprezentantul antrenorilor zonali FRF), Viorel Stoica (reprezentantul fotbalului pe plaja), Dan Parvulescu (reprezentantul fotbalului pentru persoane cu dizabilitati) si Marian Palarie (reprezentantul cluburilor cu activitate exclusiva de fotbal feminin in Comitetul Executiv al FRF).

Domnul Miodrag Belodedici a fost desemnat Ambasador Grassroots.

Citeste mai multe despre decizii Comitet Executiv FRF
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2180 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FRF a uitat ce a votat acum vreun an

in urma cu vreun an sau doi se hotarase ca in sezonul 2012-2013 Liga II sa aiba doar 28 de echipe, doua serii de cate 14, deci 13 etape in tur, 13 in retur. mai sus scrie ca ultima etapa a turului este 15. unde este eroarea??

http://frf.ro/sites/default/files/Sistem%20competitional%20pentru%20CEX%202.06.2011.pdf

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor