Costica Stefanescu s-a sinucis: Reactia FRF

Miercuri, 21 August 2013, ora 09:25
2912 citiri
Costica Stefanescu s-a sinucis: Reactia FRF

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a reactionat dupa ce fostul mare fotbalist, Costica Stefanescu, s-a sinucis.

Intr-un comunicat oficial, forul condus de Mircea Sandu prezinta cele mai importante "borne" ale carierei celui care a fost poreclit "ministrul Apararii" si, in final, isi exprima regretul pentru trecerea in nefiinta a acestuia.

Iata mesajul FRF:

"Federatia Romana de Fotbal anunta cu regret si durere disparitia dintre noi a unuia dintre cei mai mari fotbalisti din istoria fotbalului romanesc, Costica Stefanescu.

La doar 62 de ani, fostul capitan al echipei noastre nationale a anilor 80 lasa in urma o cariera prodigioasa si cifre pe masura.

Nascut la Bucuresti pe 26 martie 1951, de "profesie" atacant la inceputul carierei, a debutat in Divizia A sub culorile Stelei in ziua de 1 iunie 1969, cu ocazia unui derby Steaua - Rapid.2-0. A evoluat pentru gruparea ros-albastra pana in 1973, cand s-a transferat la echipa al carei simbol si capitan va deveni, Universitatea Craiova. A aparat culorile alb-albastre pana in 1986, incheindu-si cariera la FCM Brasov, unde a jucat in ultimele doua sezoane competitionale ale carierei (din 1986 pana in 1988).

A jucat de 490 de ori pe prima scena fotbalistica a Romaniei (locul 2 in clasamentul all-time, al carui lider a fost timp de 14 ani), inscriind, din postura de fundas central, 19 goluri. In palmaresul sau se afla 3 titluri de campion (toate cu Universitatea) si 5 Cupe ale Romaniei (una cu Steaua, restul cu Universitatea), precum si patru clasari pe locul 2 in ierarhia celui mai bun fotbalist roman al anului (1979, 1981, 1982 si 1985).

Costica Stefanescu a evoluat de 53 de ori in cupele europene, fara a fi inscris vreun gol, si de doua ori in echipa nationala olimpica, tot fara vreun gol marcat.

Un capitol aparte il reprezinta echipa nationala, sub ale carei culori a debutat pe 14 august 1977, cu ocazia unui joc Cehoslovacia - Romania 1-3. In total, a acumulat 64 de meciuri sub tricolor (fara goluri), in 43 dintre ele purtand banderola de capitan, inclusiv la turneul final al Campionatului European din 1984.

Primii ani ai carierei (1985-1994) i-a petrecut in tara (mai putin un an in Qatar, la Al Waqra), la nivel de club (FCM Brasov, Steaua, Selena Bacau si Politehnica Timisoara), pentru ca, in perioada 1994-1998, sa fie secundul lui Anghel Iordanescu la echipa noastra nationala.

Exceptand un an in Israel, la Hapoel Tzafririm Holon, activitatea sa de dupa anul 2000 (imediat dupa stagiunea 1999-2000, la Astra) l-a purtat prin tarile arabe, la Al-Sho'ala, Najran (ambele, Arabia Saudita), Al-Jaish Damasc si Al-Wahda Damasc (ambele, Siria), Al-Tadamon (Kuweit) si, ultima data, Al-Shamal (Qatar).

Sincerele noastre condoleante familiei indoliate!

Dumnezeu sa-l odihneasca!"

Costica Stefanescu s-a sinucis. Parchetul Militar preia cazul

Fostul mare fotbalist Costica Stefanescu s-a sinucis, marti, la Spitalul Militar din Capitala. In varsta de 62 de ani, Stefanescu nu a mai putut suporta durerile cauzate de boala care il macina de cativa ani.

Decesul s-a produs marti si a fost semnalat cu un apel la 112. Costica Stefanescu s-a aruncat de la balconul camerei in care era internat la Spitalul Militar.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Costica Stefanescu sinucidere, #Costica Stefanescu deces, #Costica Stefanescu mort, #Costica Stefanescu bolnav , #stiri FRF