Exclusiv Situatie incredibila la FRF: Cea mai importanta comisie nu se mai reuneste de cateva luni bune

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 07:03
7032 citiri
Exclusiv Situatie incredibila la FRF: Cea mai importanta comisie nu se mai reuneste de cateva luni bune
Foto: Hepta.ro

Ziare.com scoate la lumina un caz incredibil care arata haosul organizatoric din interiorul Federatiei Romane de Fotbal.

Cea mai importanta comisie din cadrul forului condus de Razvan Burleanu, cea Tehnica, nu s-a mai reunit din vara acestui an, desi in mod normal ar fi trebuit sa aiba sedinte o data la cateva saptamani.

Comisia Tehnica are ca rol analizarea tuturor loturilor nationale si gasirea unor solutii pentru ca fotbalul romanesc sa aiba cele mai bune rezultate. Este practic cea mai importanta comisie pe linie sportiva din cadrul FRF, dar in ultima perioada nu a mai avut activitate. Ca o comparatie, este ca si cum Senatul Romaniei nu ar mai avea nicio sesiune in ultimele luni.

Mai grav este ca nici macar componenta comisiei pentru acest sezon nu a fost stabilita, desi suntem aproape in luna decembrie, dupa cum au dezvaluit surse federale pentru Ziare.com.

"Nu ne-am mai reunit din vara, iar in acest moment componenta comisiei nu este stabilita", a dezvaluit pentru Ziare.com o sursa federala. Alte doua persoane din cadrul FRF au confirmat aceasta informatie.

Asa se face ca, cel putin la nivel oficial, Anghel Iordanescu este in continuare presedintele Comisiei Tehnice, desi a parasit Federatia in urma cu patru luni.

"Contractele de antrenor si de director tehnic ale domnului Anghel Iordanescu au expirat de drept, dupa Euro 2016, prin implinirea termenului. Contractul de antrenor prin implinirea termenului contractual, iar contractul de director tehnic prin implinirea varstei de pensionare", se arata intr-un raspuns trimis de FRF catre Ziare.com.

Cum se explica acest haos? "Componenta comisiilor se modifica la inceputul fiecarui sezon, adica ar fi trebuit sa aflam numele membrilor in vara. Acest lucru nu s-a intamplat insa", explica o persoana din cadrul Federatiei.

Cea mai importanta comisie are rol decorativ

In momentul in care a preluat conducerea Federatiei, Razvan Burleanu a sustinut ca aceasta comisie va avea un rol foarte important si va conduce practic pe linie sportiva.

"Pentru ca ne dorim ca deciziile care priesc componenta sportiva gestionata de Federatia Romana de Fotbal sa fie obiective, strict in interesul fotbalului romanesc si intemeiate profesional, conducerea FRF a hotarat sa isi formuleze dispozitiile in aceasta zona de activitate doar pe baza rezolutiilor care sunt adoptate de Comisia Tehnica", spunea Burleanu in "Manualul de Guvernare al FRF", insa acest lucru nu s-a intamplat.

Din informatiile noastre, Comisia avut mai mult rol de decor, intrucat nu a luat nicio decizie importanta. Mai mult, din informatiile Ziare.com, presedintele comisiei, Anghel Iordanescu, nu a participat la nicio sedinta in ultimii doi ani!

In mod normal, Comisia Tehnica ar fi trebuit sa analizeze evolutiile tuturor loturilor nationale si sa vina cu solutii pentru a obtine rezultatele dorite.

Spre exemplu, conform statutului, Comisia Tehnica ar fi trebuit sa analizeze daca venirea lui Christoph Daum este oportuna. Razvan Burleanu nu s-a consultat insa cu membrii acestei comisii si, mai mult, vicepresedintele Marcel Puscas s-a declarat impotriva numirii neamtului in mai multe randuri in declaratiile publice.

De la ultima sedinta a Comisiei Tehnice, loturile de juniori au inregistrat esecuri pe linie, iar nationala mare si-a compromis practic sansele de calificare la Cupa Mondiala din 2018. Nimeni a analizat insa rezultatele din aceste partide.

Rolul decorativ al Comisiei Tehnice a fost sesizat si de Gica Hagi, care a avut o reactie dura in urma cu ceva timp.

"Cine e directorul tehnic al FRF? Ce face aceasta Comisie Tehnica? Vreau sa vad o strategie, vreau sa vad ca raspunde cineva pentru rezultatele de la juniori. Cine raspunde de acolo?", spunea Hagi in urma cu cateva saptamani.

Ultima componenta a comisiei anuntata de FRF:

Anghel Iordanescu - presedinte

Marcel Puscas - vicepresedinte

Aurel Ticleanu - vicepresedinte

Zorislav Kovac - membru

Dan Apolzan - membru

Sandu Tabirca - membru

Miodrag Belodedici - membru

Ciprian Paraschiv - membru

Jean Vladoiu - membru

Vlad Ungureanu - secretar

Dintre acestia, Anghel Iordanescu, Aurel Ticleanu si Zorislav Kovac nu mai fac parte din organigrama FRF.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Comisia Tehnica FRF, #componenta Comisie Tehnica FRF, #rol Comisie Tehnica FRF , #stiri FRF