Fratii Becali au primit lovitura decisiva: FRF le-a retras licentele de impresari!

Luni, 10 Martie 2014, ora 21:45
3989 citiri
Fratii Becali au primit lovitura decisiva: FRF le-a retras licentele de impresari!
Foto: Romania TV

Fratii Victor si Ioan Becali au primit o lovitura decisiva la cateva zile dupa ce au fost condamnati in Dosarul Transferurilor si au ajuns astfel in spatele gratiilor. FRF le-a retras licentele de impresari!

Asa cum Ziare.com a anuntat in exclusivitate inca de luni dimineata, motivul retragerii acestor licente este unul simplu: pentru a putea activa ca impresari cei doi frati ar fi trebuit sa aiba cazierul "curat", insa cum recent au fost condamnati, ei au ramas automat si fara dreptul de a putea reprezenta jucatori.

Acest aspect este lamurit foarte clar in regulamentul agentilor de jucatori, care prevede, la articolul 6, urmatoarele:

Articolul 6 - Conditiile obligatorii pentru solicitarea licentei

1 Solicitantul trebuie sa formuleze catre FRF o cerere scrisa pentru a obtine licenta de agent de jucatori. Solicitantul trebuie sa fie persoana fizica, cu reputatie impecabila. Se considera ca un solicitant are reputatie impecabila daca nu a fost condamnat niciodata pentru infractiuni financiare sau savarsite cu violenta.

2 Solicitantul de licenta nu poate, in niciun caz, sa ocupe o functie in cadrul FIFA, UEFA, al unei confederatii, al unei asociatii nationale, al unei ligi profesioniste de fotbal, al unui club sau in orice alta organizatie legata de organizatiile si persoanele juridice sus-mentionate.

3 Aceste conditii de solicitare a unei licente trebuie indeplinite pe parcursul intregii cariere a agentului de jucatori (conform art. 15).

4 Depunand o cerere pentru eliberarea unei licente, solicitantul declara ca este de acord sa respecte statutele, regulamentele, directivele si deciziile organismelor competente ale FIFA precum si ale FRF.

Articolul 15 din acelasi regulament prevede la fel de clar ca licenta de impresar este retrasa in mod automat daca un agent nu mai indeplineste criteriile obligatorii:

In cazul in care un agent de jucatori nu mai indeplineste conditiile pentru a detine o licenta (oricare din conditiile mentionate in art. 6, 9 si 10), FRF ii va retrage licenta.

Fratii Victor si Ioan Becali nu mai figureaza ca impresari pe cea mai recenta lista a agentilor din Romania, actualizata de FRF in data de 7 martie.

In schimb, si-a pastrat licenta omul care va conduce de-acum firma de impresariat sportiv a celor doi, italianul Pietro Chiodi.

Fratii Victor si Ioan Becali nu vor putea reveni in aceasta meserie nici dupa ce vor iesi din puscarie, cazierul "curat" fiind, asa cum am aratat, o cerinta obligatorie pentru a primi licenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Becali licenta impresari, #frati Becali impresari, #Becali licenta impresari retrasa, #Becali condamnat Dosarul Transferurilor , #stiri FRF
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Saracii! Tre' s-o ia iarasi de jos...
Poza ReCe
ReCe
rank 5