FRF le raspunde dur celor de la CFR Cluj

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 15:11
2301 citiri
FRF le raspunde dur celor de la CFR Cluj

Federatia Romana de Fotbal a raspuns, miercuri, acuzelor pe care presedintele celor de la CFR Cluj, Iuliu Muresan, i le-a adus.

"Constatam cu mahnire ca aruncatul pisicii reprezinta, in ultima perioada de timp, o nefericita preocupare a presedintelui FC CFR 1907 Cluj, dr. Iuliu Muresan, intru escamotarea serioaselor lacune ale propriilor subordonati in ceea ce priveste documentarea si cunoasterea regulamentelor interne si internationale.

A fost mai intai, in preliminariile actualei editii a Ligii Campionilor, demersul presedintelui CFR Cluj de a trece in responsabilitatea Federatiei Romane de Fotbal incapacitatea oficialilor abilitati ai gruparii din Gruia de a interpreta corect chestiunea eligibilitatii jucatorilor in cupele europene. Din fericire pentru CFR si pentru fotbalul romanesc, situatia a fost salvata in ultimul moment, dar meritul apartine unei persoane din afara clubului clujean.

Aseara tarziu, domnul Muresan a izbutit o noua si regretabila intoxicare a opiniei publice. Pur si simplu, domnia sa a mintit, sustinand ca FRF a modificat regulamentul tragerii la sorti a sferturilor de finala ale Cupei Romaniei-Timisoreana, fara ca cineva sa stie, cu putin timp inaintea efectuarii operatiunii. De fapt, articolul 31.6.1. din ROAF, referitor la procedura tragerii la sorti a optimilor, sferturilor de finala si a semifinalelor Cupei Romaniei, a fost completat si modificat de Comitetul Executiv al FRF in cadrul sedintei sale din data de 5 aprilie 2012.Astfel, echipele calificate in "sferturi" si, respectiv, in semifinale fac parte dintr-o singura urna, fara a mai exista capi de serie. CFR Cluj ar fi trebuit sa stie acest lucru si sa nu se lanseze in afirmatii nefondate, fie si in conditiile in care realizatorul emisiunii "Fanatik", gazduita de postul TV Digi Sport, unde a fost consemnata interventia telefonica a dr.Muresan, a dat dovada de aceeasi ignoranta cu privire la regulamente.

Asadar, de unde falsa idee, enuntata de presedintele CFR Cluj, de play-off si play-out in Cupa? Asta, nemaivorbind despre o alta afirmatie revoltatoare a domniei sale, conform careia s-ar intentiona crearea unui culoar favorabil spre finala Petrolului Ploiesti si mutarea finalei Cupei de pe Arena Nationala din Bucuresti la Ploiesti!

In incheiere, dar nu in ultimul rand, ceva si despre arbitrii straini solicitati de campioana Romaniei pentru jocul programat diseara, in sferturile de finala ale Cupei Romaniei-Timisoreana, cu Dinamo. Conform deciziilor Comitetului Executiv si ale Comitetului de Urgenta ale FRF, FC CFR Cluj a avut dreptul, aidoma tuturor cluburilor din Liga I, sa-si exprime optiunea in acest sens, dar numai pentru meciurile din campionatul Ligii I (nicidecum pentru Cupa), existand si termene-limita precise pentru realizarea demersului. Cum FC CFR Cluj nu a considerat de cuviinta sa solicite arbitri de peste hotare pana la datele fixate, asertiunile domnului Muresan sunt, evident, lipsite de fond si de logica si in aceasta privinta.

Si atunci, nu este aruncatul pisicii metoda aflata cea mai la indemana?", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul oficial al FRF.

CFR Cluj va juca miercuri in sferturile de finala ale Cupei Romaniei cu Dinamo, intr-un meci ce va fi arbitrat de o brigada romaneasca.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#FRF raspuns CFR Cluj , #stiri FRF