FRF, reactie oficiala la sentinta Curtii de Apel in cazul retrogradarii Universitatii Craiova

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 19:12
4737 citiri
FRF, reactie oficiala la sentinta Curtii de Apel in cazul retrogradarii Universitatii Craiova

FRF a remis un comunicat de presa privind sentinta Curtii de Apel in cazul retrogradarii Universitatii Craiova.

"Federatia Romana de Fotbal va ataca cu recurs hotararea Curtii de Apel Bucuresti din data de 25 iunie 2012, a carei motivare a fost publicata luni 17 decembrie 2012, la peste sase luni de la pronuntarea sentintei.

Federatia nu a negat niciodata ca Universitatea Craiova este unul dintre cluburile sportive cu traditie deosebita din Romania. Cu toate acestea, toate cluburile membre ale Federatiei Romane de Fotbal beneficiaza de acelasi tratament si au aceleasi obligatii, indiferent de palmaresul si performanta sportiva. In cazul particular al excluderii Universitatii Craiova, magnitudinea deciziei luate de Comitetul Executiv al FRF a fost data de gravitatea faptelor conducerii clubului, fapte care au reprezentat o incalcare grava a statutului FRF. O lipsa de actiune din partea Federatiei ar fi insemnat o incalcare a acordurilor internationale la care este parte, punand in primejdie insasi afilierea FRF la FIFA.

Reamintim ca statutul FRF prevede ca membrii sa se adreseze in primul rand Tribunalului Arbitral al Sportului (TAS) de la Lausanne pentru a ataca decizii ale FRF si nu instantelor de drept comun. Refuzul de a apela la instantele sportive pana la cel mai inalt grad de jurisdictie, respectiv TAS, reprezinta o incalcare a statutului FRF si a statutului FIFA.

Pe de alta parte, nu putem vorbi de o lipsa a motivarii deciziei sau de ignorarea dreptului la aparare al clubului atat timp cat FRF a avertizat in repetate randuri clubul, in mod public. Sta dovada in acest sens mediatizarea extinsa a subiectului cu mult inainte de decizia de excludere.

FRF subliniaza din nou ca apreciaza in mod deosebit simbolul reprezentat de Universitatea Craiova si ii respecta pe toti suporterii si iubitorii acestui nume de traditie in fotbalul romanesc. Conflictul juridic al FRF nu este un conflict cu ceea ce reprezinta Universitatea Craiova, ci cu conducerea unei societati comerciale care, din pacate, si-a arogat performantele si palmaresul acestui nume fara a avea dreptul moral de a face acest lucru. Situatia in care a ajuns acest nume al fotbalului romanesc este responsabilitatea exclusiva a acestei conduceri, in special a reprezentatului acesteia, Dl. Adrian Mititelu.

Dovada acestui fapt este ca, de la pronuntarea sentintei Curtii de Apel din iunie, Dl. Mititelu nu a facut niciun efort pentru a reinscrie echipa Universitatea Craiova in competitiile interne, desi avea acest drept. In schimb, a demarat o serie de actiuni juridice absurde impotriva FRF, contestand pana si existenta acesteia (Tribunalul Bucuresti a respins de curand actiunea clubului Universitatea Craiova prin care contesta legalitatea alegerilor pentru functia de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal din 2005 si 2010, ambele castigate de Mircea Sandu). Mai mult, Dl. Adrian Mititelu n-a ezitat sa ameninte si reprezentantii justitiei pentru a incerca sa influenteze deciziile acestora si a formulat plangeri penale impotriva judecatorilor (precum plangerea penala impotriva magistratului Emanuel Albu, judecator al Inaltei Curti de Casatie si Justitie).

Reamintim iubitorilor Universitatii Craiova ca decizia de excludere a fost finalul unui sir lung de contraperformante girate de Dl. Adrian Mititelu, atat pe plan sportiv (retrogradarea Universitatii Craiova in Divizia B), ca si pe plan al managementului clubului (insolventa societatii care administra Universitatea Craiova).

In acelasi timp, FRF ii asigura pe toti suporterii si iubitorii Universitatii Craiova ca va face toate eforturile pentru revenirea acestui simbol al fotbalului romanesc in prim planul vietii sportive, eliberand acest brand de influenta distrugatoare a celor care i-au uzurpat imoral numele", se arata in comunicatul FRF.

Curtea de Apel considera ca FRF a comis un grav exces de putere in momentul in care a decis retrogradarea Universitatii Craiova.

Curtea de Apel, despre excluderea Universitatii Craiova: FRF a comis un grav exces de putere

Universitatea Craiova a fost exclusa din fotbalul romanesc in vara anului 2011.

I.G.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#FRF reactie Curtea Apel, #Curtea Apel retrogradare Craiova , #stiri FRF