Planul Romaniei pentru EURO 2020: Guvernul construieste peste 400 de stadioane

Luni, 12 Martie 2018, ora 13:17
11668 citiri
Planul Romaniei pentru EURO 2020: Guvernul construieste peste 400 de stadioane

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Paul Stanescu, a prezentat, luni, planul Romaniei pentru organizarea unor meciuri de la EURO 2020 in tara noastra.

Stanescu a afirmat ca, pe langa reconstructia stadioanelor Steaua, Rapid, Dinamo si Arcul de Triumf, Guvernul si-a asumat in fata UEFA ca va construi si 400 de arene noi. Dintre acestea, doua vor fi construite in Teleorman, la Alexandria si Turnu Magurele, orase cu echipe in Liga 3.

In acest sens, s-au creat trei proiecte tip pe care autoritatile din orasele aflate in apropierea Bucurestiului le pot folosi pentru a construi stadioane noi din bani publici.

In ceea ce priveste noile stadioane Steaua, Rapid, Dinamo si Arcul de Triumf, acestea trebuie inaugurate cel tarziu la inceputul anului 2020, a anuntat Stanescu.

Asta deoarece UEFA va sosi in inspectie si e necesar sa fie disponibila o perioada intre inaugurare si EURO 2020 pentu a remedia eventualele probleme.

Cele patru arene vor costa peste 100 de milioane de euro, din bani publici.

Detalii despre cele 4 stadioane noi din Bucuresti:

Steaua: va avea 30.000 de locuri, va fi demolat actualul si va fi construit unul nou in totalitate. Costurile sunt estimate la 65 de milioane de euro.

Stadionul Arcul de Triumf: va avea 8.000-8.500 de locuri si va costa 27 de milioane de euro

Rapid: va avea 14.500 de locuri, iar costurile de constructie sunt estimate la 26 de milioane de euro.

Stadionul Dinamo: va avea 15.000-16.000 de locuri, dar nu sunt cunoscute momentan estimarile privind costurile de constructie. Exista insa si posibilitatea sa nu fie finalizat pana in 2020.

UEFA va sosi pentru prima data in inspectie in tara noatra in iulie 2019, iar din ianuarie 2020 isi va deschide un birou permanent la Bucuresti.

Bucurestiul va gazdui pe National Arena patru meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020 (trei din grupe si unul din optimi).

In cazul in care se va califica la EURO 2020, Romania va disputa doua meciuri din faza grupelor pe teren propriu.

Alaturi de Bucuresti, vor mai gazdui meciuri din optimi si grupe urmatoarele orase: Copenhaga (Danemarca), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Bilbao (Spania), Budapesta (Ungaria) si Glasgow (Scotia).

Trei meciuri din grupe si cate unul din sferturile de finala vor avea loc in orasele: Munchen (Germania), Baku (Azerbaijan), St. Petersburg (Rusia) si Roma (Italia).

Semifinalele si finala vor avea loc pe stadionul Wembley din Londra.

Cele 13 tari castigatoare nu se vor califica direct, ci vor juca preliminarii pentru a ajunge la turneul final.

C.S.

Citeste si:
Cîțu, despre numirea noilor miniștri în locul celor de la USR PLUS: ”Suntem în procedură de remaniere”
Cîțu, despre numirea noilor miniștri în locul celor de la USR PLUS: ”Suntem în procedură de remaniere”
Premierul Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, că va cere Parlamentului un vot doar pentru validarea miniştrilor ce urmează să fie numiţi pe portofoliile care au aparţinut USR PLUS, nu un...
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Național al PNL, convocat sâmbătă. Modificarea Statutului, pe ordinea de zi
Biroul Politic Naţional al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. BPN al PNL a fost...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
Hastalavista
rank 5
Bani de spitale si puscari nu sunt...dar de stadione nici o problema