Cum alegem cel mai potrivit frigider pentru vinuri

Advertorial
Marti, 16 August 2022, ora 10:55
4263 citiri
Cum alegem cel mai potrivit frigider pentru vinuri
FOTO techstore.ro

Ești pasionat de vinuri și nu îți dorești să îți folosești frigiderul pe post de piviniță pentru vinuri. Adevărul este că temperatura medie a unui frigider este prea scăzută ceea ce nu este deloc bine pentru un vin. Ideal ar fi să îți procuri un frigider pentru vinuri. Cum îl alegi? Îți spunem noi chiar acum.

Un frigider pentru vinuri trebuie să îndeplinească cinci condiții esențiale

Toate persoanele care sunt interesate de frigidere vinuri trebuie să știe că acestea din urmă trebuie să îndeplinească cinci condiții esențiale.

- O temperatură constantă și omogenă este poate, cel mai important criteriu atunci când alegi un frigider pentru vinuri. Atunci când îți dorești să păstrezi vinul pe termen lung, cea mai potrivită temperatură este de 12 grade și asta pentru toate tipurile de vin (roșu, alb, rose). Cu alte cuvinte, este un produs mai mult decât practic.

- O higrometrie cuprinsă între 60 și 75% este esențială pentru a păstra calitatea dopurilor de plută a sticlelor de vin. De altfel, orice materie vie are nevoie de un nivel de umiditate crescut pentru a-și conserva toate calitățile și pentru a se evita oxidarea vinului în contact cu aerul.

- O reînnoire permanentă a aerului este necesară pentru a se asgura igiena de conservare a sticlelor, păstrându-se totodată un mediu lipsit de mirosuri parazite.

- O protecție împotriva luminii este indispensabilă pentru a evita alterarea aromelor vinului de către razele UV. Din acest motiv pivnițele naturale sunt îngropate și foarte puțin iluminate.

- O protecție împotriva oricăror surse de vibrații care ar risca să bruscheze vinul agitându-l, este necesară.

Aceste criterii universale sunt indispensabile pentru o bună conservare a vinurilor. Trebuie să te asiguri de faptul că alegi un frigider pentru vinuri care asigură absolut toate aceste funcții.

Spre deosebire de vitrine bar sau o vitrina frigorifica, un frigider pentru vinuri este mai greu de ales. Cel mai important este să alegi dintre toate modelele existente pe piață un model cu adevărat adaptat nevoilor și spațiului tău.

Un frigider pentru vinuri adaptat nevoii tale

Temperatura ideală a frigiderului pentru vin variază în funcție de tipul de vin. Specialiștii recomandă evitarea, cu orice preț, a diferențelor mari de temperatură. Un frigider pentru vinuri este un veritabil concentrat de tehnologii, trebuie să te informezi în prealabil înainte de a alege unul.

Un frigider pentru vinuri adaptat spațiului tău

Dacă decizi să instalezi un frigider pentru vinuri într-o bucătărie atunci trebuie să te asiguri că modelul de frigider pentru vinuri ales filtrează mirosurile, destul de frecvente în bucătărie datorită gătitului. Pentru asta, trebuie să te asiguri de faptul că schimbi filtrul în mod regulat.

De menționat este faptul că există mai multe finisaje disponibile pe piață pentru a permite adaptarea designului frigiderului pentru vinuri cu interiorul tău, precum uși din sticlă anti-UV.

Atunci când vine vorba despre design-ul unui frigider pentru vinuri de menționat este faptul că, de obicei, se ține cont de tipul materialelor folosite, culori, dimensiuni și tipul racitorului. Cele mai utilizate materiale sunt sticla, metalul și lemnul.

Un frigider pentru vinuri te ajută să savurezi băutura ta favorită în cele mai bune condiții de temperatură. Nu este obligatoriu să bați magazinele în lung și în lat deoarece pentru a alege cel mai bun dispozitiv pentru nevoile tale poți alege un magazin online.

Cum arată un hamburger de la McDonald's ținut peste un an în frigider. ”După cum puteți vedea, salata este încă foarte verde” VIDEO
Cum arată un hamburger de la McDonald's ținut peste un an în frigider. ”După cum puteți vedea, salata este încă foarte verde” VIDEO
Britanica Naa Ajeli Tsofanye a fost surprinsă de rezultatul „experimentului” ei făcut cu un hamburger de la McDonald's. Ea a lăsat un Big Mac la frigider timp de un an și a fost uimită...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#frigider vinuri, #vin, #frigider , #stiri life style