Aglomerație uriașă la frontierele din sudul țării. La vama Giurgiu se așteaptă mai mult de o oră

Joi, 01 Iunie 2023, ora 12:30
2576 citiri
Aglomerație uriașă la frontierele din sudul țării. La vama Giurgiu se așteaptă mai mult de o oră
Poliția Română a făcut o serie de recomandări pentru cei prinși în trafic Foto: Arhiva Ziare.com

Românii care și-au dorit să petreacă minivacanța de Rusalii în Bulgaria sau în Grecia s-au urcat joi dimineață în autoturisme și s-au încolonat spre ieșirea din țară. Numărul mare de mașini a creat aglomerație la vamă.

Timpul de aşteptare la punctul de frontieră Giurgiu este joi de peste o oră, acelaşi fiind timpul de aşteptare şi la punctul de frontieră Vama Veche, conform site-ului Poliţiei de Frontieră.

“Traficul prin P.T.F. Giurgiu la turisme se desfăşoară pe patru artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară şi pe şase artere de circulaţie pe sensul de ieşire din ţară. Pentru autocamioane, traficul prin P.T.F. Giurgiu se desfăşoară pe cinci artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară, şi pe patru artere circulaţie pe sensul de ieşire din ţară. Înregistrăm o medie a timpului de aşteptare ridicată pe sensul de ieşire din ţară atât la autoturisme cât şi la camioane. Aceşti timpi ridicaţi de aşteptare sunt determinaţi de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit într-un interval scurt de timp.Menţionăm faptul că pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse se circulă pe câte o bandă pe fiecare sens”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Sursa citată a menţionat că pentru fluidizarea traficului, au fost suplimentate arterele de control şi numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a anunţat că în perioada 31 mai, ora 07.00 – 1 iunie, ora 07.00, la graniţa cu Bulgaria au făcut formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară aproximativ 1.400 de camioane, 1.000 de autoturisme şi 5.270 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară aproximativ 1.200 de camioane, 5.250 de autoturisme şi 16.700 de persoane.

Poliţia de Frontieră recomandă pentru evitarea aglomerărilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente deschise în regim internaţional.

Totodată, este recomandată utilizarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

De asemenea, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#frontiera giurgiu, #aglomeratie frontiera, #1 iunie , #frontiera