Aglomerație în mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ungaria şi Bulgaria. Unde ajunge timpul de așteptare la două ore

Sambata, 30 Iulie 2022, ora 14:53
5651 citiri
Aglomerație în mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ungaria şi Bulgaria. Unde ajunge timpul de așteptare la două ore
La Nădlac autoturismele care intră în ţară aşteaptă o oră FOTO / Poliția de Frontieră

Traficul rutier este îngreunat, timpul de aşteptare fiind de zeci de minute, atât pentru autoturisme, cât şi pentru autocamioane în mai multe puncte de trecere a frontierei de pe graniţele cu Ungaria şi Bulgaria. Cozi de autovehicule s-au format atât la ieşire, cât la intrarea în România. Cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei pentru autoturisme este Nădlac II.

Potrivit datelor furnizate, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră, în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un trafic crescut în punctele de trecere a frontierei, în special la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, iar cel mai aglomerat punct de trecere a frontierei este Nădlac II.

Prin acest punct de trecere, în ultimele 24 de ore, aproximativ 90.500 de persoane au trecut frontiera, 48.500 pe sensul de intrare şi 42.000 pe cel de ieşire.

La Nădlac II se lucrează pe 8 artere pe sensul de intrare şi 8 artere pe cel de ieşire, constatându-se o creştere semnificativă faţă de data de 22.07.2022, când 38.500 de persoane au efectuat formalităţile de frontieră, dintre acestea 23.500 intrând în ţară.

Sâmbătă, la orele prânzului, la Vama Nădlac II, timpul de aşteptare, atât pentru intrare, cât şi pentru ieşirea din ţară este de aproximativ două ore, potrivit aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră.

La Nădlac autoturismele care intră în ţară aşteaptă o oră, iar cele care ies au de aşteptat o oră şi jumătate.

Aglomeraţie la intrarea în ţară pentru autoturisme este şi la Petea, Vama Veche şi Bechetm unde se aşteaptă între o oră şi o oră şi jumătate, iar la intrarea în ţară pentru autoturisme timpii de aşteptare sunt ridicaţi în punctele de trecere a frontierei de la Petea, Urziceni şi Bechet.

Şoferii de camioane au de aşteptat trei ore la ieşirea din ţară către Ucraina prin punctul de trecere a frontierei de la Siret şi către Republica Moldova pe la Albiţa.

Conform datelor furnizate de Poliţia de Frontieră, în data 29 iulie prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 300.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 75.000 mijloace de transport.

”Recomandăm cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera naţională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate. Menţionăm că, la graniţa cu Bulgaria sunt operaţionale 9 puncte de trecere a frontierei în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, iar la frontiera cu Ungaria sunt operaţionale 12 puncte de trecere a frontierei”, transmite Poliţia de Frontieră.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Jucătorul român de la CFR Cluj a ales naționala Ungariei! Acum joacă meci de meci
Jucătorul român de la CFR Cluj a ales naționala Ungariei! Acum joacă meci de meci
Un jucător care a făcut junioratul la CFR Cluj s-a transferat în Ungaria la Vasas Budapesta iar acum joacă meci de meci la echipa de club dar și la naționala Ungariei. Attila Girsik a fost...
Bulgaria poate rata aderarea la zona euro, în 2025. Banca Centrală Europeană a stabilit un obiectiv clar pe care trebuie să-l atingă
Bulgaria poate rata aderarea la zona euro, în 2025. Banca Centrală Europeană a stabilit un obiectiv clar pe care trebuie să-l atingă
Dacă Bulgaria nu reuşeşte să îndeplinească ţintele de inflaţie ale Băncii Centrale Europene (BCE) în iunie, aderarea sa la zona euro, planificată în 2025, ar putea fi amânată cu luni...
#frontiera, #aglomeratie, #coada, #Ungaria, #Bulgaria, #timp asteptare trecere frontiera , #frontiera
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5