Paste cu fructe de mare și alte rețete rapide pentru zile cu dezlegare la pește

Advertorial
Joi, 13 Aprilie 2023, ora 17:34
2819 citiri
Paste cu fructe de mare și alte rețete rapide pentru zile cu dezlegare la pește
FOTO: unsplash.com

Pentru cei care țin postul, zilele marcate în calendar cu dezlegare la pește sunt o mare bucurie. Iar pentru a oferi o savoare aparte oricărui fel preparat cu fructe de mare, ai nevoie de rețete creative.

Aruncă o privire peste rețetele delicioase și ușor de preparat de mai jos și pregătește și tu o masă gustoasă pentru întreaga familie.

Cum pregătești cele mai gustoase paste cu fructe de mare?

Pastele cu fructe de mare sunt ușor de pregătit, se prepară repede și asigură o masă gustoasă în zilele cu dezlegare la pește sau dacă îți plac aromele mării.

De obicei, e recomandat să folosești paste de tip spaghete. Pentru o singură porție sunt de ajuns 100 de grame de paste. Pune-le la fiert într-un vas cu 1 litru de apă și o linguriță de sare. Cele mai savuroase paste cu fructe de mare sunt cele fierte exact atât cât scrie pe ambalajul pastelor.

După ce ai pus pastele la fiert, poți trece la fructele marine. Deși pot părea niște ingrediente sofisticate, acestea se gătesc foarte repede. Secretul pentru a-și păstra toate calitățile nutritive și culoarea naturală este să le prepari la foc mare.

Dacă ai fructe proaspete, atunci poți începe direct prepararea. Dacă, în schimb, ai optat pentru un amestec congelat, atunci trebuie să le scoți întâi la dezghețat. 100 de grame sunt suficiente pentru o porție.

Pregătește o tigaie cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui și călește-le timp de 4 minute, alături de 3 căței de usturoi pisați. Adaugă în tigaie și 60 de grame de roșii cherry tăiate pe jumătate. De ce să nu depășești acest timp? Pentru că fructele se vor întări și își vor pierde din aroma intensă și din proprietățile nutritive.

Apoi, adaugă o lingură de vin alb, care să ofere o savoare deosebită fructelor marine. După ce vinul s-a evaporat, pune o lingură de smântână de gătit vegetală și amestecă bine toate ingredientele. Pentru a îngroșa amestecul, poți adăuga două linguri din apa în care ai fiert pastele. Ea conține amidon și leagă mai bine sosul.

După ce s-au fiert și pastele, scurge-le bine și adaugă-le peste amestecul din tigaie. Condimentează totul cu sare și piper după gust și savurează-le calde.

Rețetă rapidă de icre

Salata de icre este una dintre salatele preferate ale românilor. Pregătită mereu de sărbători dar și pentru a avea o gustare sănătoasă în frigider, este ușor de făcut dacă ești atentă la preparare. Poate fi făcută din ingrediente proaspete, culese la eviscerarea peștilor. Dacă nu le prepari imediat după ce le-ai extras, păstrează-le la frigider într-un borcan, adăugând peste ele multă sare.

Rețeta este una foarte simplu de realizat de către orice bucătar începător sau experimentat.

Pentru o salată reușită este foarte important să adaugi uleiul în fir subțire și să amesteci încontinuu. Nu trebuie să îți faci griji dacă se taie. O poți repara destul de repede cu un plus de zeamă de lămâie sau apă foarte rece.

Fie că vrei să o folosești la aperitive creative sau să o mănânci ca atare pe o felie de pâine, este delicioasă rece. Nu o ține, însă, la frigider mai mult de 3 zile, deoarece se poate altera.

Pentru a pregăti această rețetă, ai nevoie de:

  • 50 grame icre sărate (pot fi de crap, hering, caras sau orice alt tip care este pe gustul tău);
  • 100 ml de ulei de floarea soarelui;
  • I jumătate de ceapă tocată mărunt;
  • o felie de pâine înmuiată în lapte (sau griș fiert în apă);
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură de apă minerală.

Aceste ingrediente sunt suficiente cât să sature o familie de 3 persoane. Pentru început, pune icrele într-un castron suficient de mare.

Apoi, adaugă ușor uleiul, și amestecă foarte bine într-un singur sens, așa cum se procedează și la maioneză.

Înainte de a pune ultimul strop de ulei, adaugă ceapa, zeama de lămâie și apa minerală.

Cea mai bună metodă să prepari peștele proaspăt

Desigur că depinde de gustul fiecăruia dacă preferă peștele la grătar, la cuptor sau prăjit. Dar important este să știi că indiferent de metoda aleasă, există câteva secrete pentru a da peștelui o aromă deosebită:

  • eviscerează-l corect, îndepărtându-i capul, coada și aripioarele pentru început. Apoi taie-l pe jumătate pe lung și scoate-i oasele mai mari;
  • formează crestături mici cu cuțitul, pentru ca bucățile de pește să se pătrundă bine;
  • lasă-l la marinat pentru 30 de minute într-un amestec format din ulei, boia dulce, cimbru și praf de usturoi;
  • prepară-l pe ambele părți în mod egal.

Dacă optezi pentru peștele la grătar, îl poți împacheta în folie de staniol înainte, iar friptura se va pătrunde uniform.

Acum că ai aceste idei simple și rapide la îndemână, gătește și tu o masă delicioasă pe bază de pește. Savurează gusturile deosebite și ia-ți doza de sănătate din aceste preparate.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#fructe de mare, #retete fructe de mare, #reteta icre, #salata de icre , #stiri life style