Top 3 fructe care îngrașă cel mai mult. Nutriționist: ”Căpșunile sunt prietenoase cu silueta”

Marti, 21 Mai 2024, ora 18:55
15577 citiri
Top 3 fructe care îngrașă cel mai mult. Nutriționist: ”Căpșunile sunt prietenoase cu silueta”
Fructe FOTO Pixabay

Nutriționista Mihaela Bilic a făcut o serie de recomandări pentru cei care țin la silueta lor.

Ea a vorbit despre fructele care îngrașă, menționând în top trei cireșele, pepenii și strugurii. Bilic a precizat că este importantă, evident, și cantitatea pe care o mâncăm.

”Cărțile de nutriție nu se modifică așa rapid precum ingineria genetică și tot ce înseamnă industria alimentară. Nu mai există cireșe nedulci, fără gust. Cireșele într-un top al fructelor care îngrașă, cireșele sunt în top trei, alături de pepeni și struguri.

Pepenele roșu îngrașă foarte tare. Noi avem și o problemă de cantitate. Poate nu ne-ar îngrășa atât de tare dacă ar fi mai scumpe și ar trebui să mâncăm puțin.

Avem această lipsă de limită când vine vorba de fructe. Fructoza nu crește glicemia. Au diabeticii voie să mănânce fructoză pentru că nu le crește glicemia, dar nu e pentru că nu îngrașă. Are tot patru calorii pe gram, ca și zahărul.

Din păcate însă nu putem să consumăm fructoză prin efort fizic. Nicio celulă nu funcționează cu fructoză. Dacă depășim 10 grame de fructoză într-o zi, ficatul nu are ce să facă cu ea și o transformă în grăsime”, a declarat Mihaela Bilic la ”Doctor de Bine”.

Cunoscuta nutriționistă a insistat asupra faptului că, deși fructele sunt ”cel mai sănătos desert”, trebuie să ținem cont că în unele cazuri, consumate în cantități mari, îngrașă.

”Nu toate fructele sunt la fel. Fructele care au multe fibre - sunt niște fibre speciale în fructe, pectine se numesc, se umflă la contactul cu apa, se transformă într-un gel - sunt un miracol pe care l-a făcut natura când a pus fructoză în fruct, a pus-o cu antidotul. Adică în fruct avem fibre, avem multă apă. Această pulpă a fructelor este ca un burete care ține fructoza. Deci noi, când mâncăm fructele, dacă nu le transformăm în suc, viteza de absorbție a fructozei este mai mică. Sau chiar din unele fructe putem spune că nu se absoarbe mare lucru tocmai pentru că au multe fibre”, a mai explicat ea.

Mihaela Bilic a precizat că printre fructele care nu îngrașă se află căpșunile.

”Sunt fructe prietenoase cu silueta. Chiar se spune că au și efect afrodisiac. Le putem mânca și cu suta de grame, și cu jumătate de kilogram, și cu un kilogram.

La cireșe, nu. Un kilogram de cireșe înseamnă un castronel, un pic plin. Putem, la limită, să le ținem în doi pumni. Deci, surprinzător de puțin câte cireșe intră într-un kilogram. Foarte greu de crezut că mâncăm cinci-șase cireșe. Dacă vrem să mâncăm mai multe, aș putea spune să renunțați la o masă sau în ziua respectivă să faceți o cură de cireșe.

La pepene avem un mic secret. Pepenele roșu și pepenele galben au pigmenți pentru piele. Pepenele galben are de trei ori mai multe fibre decât cel roșu. Concluzia este că, la același conținut de fructoză, din pepenele galben se absoarbe mai lent. Avem un prieten în pepenele galben pentru siluetă”, a mai explicat nutriționista.

Trebuie sau nu să renunțăm la masa de seară pentru siluetă: ”Aveți grijă să alegeți meniul care vi se potrivește”
Trebuie sau nu să renunțăm la masa de seară pentru siluetă: ”Aveți grijă să alegeți meniul care vi se potrivește”
Mihaela Bilic a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre avertismentul altor nutriționiști privind masa de seară. ”Ani la rând nutriționiștii ne-au creat senzația că masa de seară...
Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
Crin Antonescu: „Harta s-a înroşit după alegeri, dar n-aş vrea să fiu în pielea lui Ciolacu”
Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, a declarat în emisiunea lui Marius Tucă, că Partidul Social Democrat a scos un scor uriaș la alegerile din 9 iunie, însă nu ar vrea să fie în...
#fructe, #silueta, #ingrasare, #nutritionist, #mihaela Bilic , #sanatate
  1. Caniculă, kilograme și imunitate. De ce trebuie să fim atenți când folosim aerul condiționat
  2. Boala transmisă de țânțari care face ravagii în lume. Când trebuie să-ți faci vaccin ca să pleci în vacanță
  3. Răspunsul imunitar la Covid-19. Ce persoane iau virusul dar nu se îmbolnăvesc
  4. Primii la linia de sosire – TradeVille
  5. Ce susțin procurorii că ar fi făcut Alec Baldwin cu arma înainte de a o ucide pe colega de platou
  6. Herculaneum, plaja antică a bogaților din Imperiul Roman care a fost înghițită de erupția Vezuviului, va fi redeschisă publicului
  7. Horoscop zilnic. Joi, 20 iunie. Zodia care va primi o propunere interesantă de petrecere a timpului liber
  8. Bancul zilei: De ce Bulă stă doar 5 ore la serviciu
  9. Cum să te menții hidratat pe caniculă. Sfaturile lui Cori Grămescu
  10. Tusea convulsivă, boala cu complicații de care trebuie să se ferească românii