Ce este Yuzu, fructul care combate stresul: "O sursă de vitamine, minerale și fibre. Coaja și semințele au proprietăți antiinflamatorii"

Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 23:02
9025 citiri
Ce este Yuzu, fructul care combate stresul: "O sursă de vitamine, minerale și fibre. Coaja și semințele au proprietăți antiinflamatorii"
Yuzu are un gust acru, mai intens decât cel al unei lămâi FOTO: Pixabay.com

Yuzu nu este un fruct cunoscut de mulți oameni. Poate ai auzit că yuzu, pronunțat yoo-zoo, a apărut în meniurile din SUA.

Bucătarilor le place să folosească fructele în cocktail-uri, sushi, ramen, orez și deserturi, cum ar fi sorbetul și tartele yuzu. Dacă nu ai avut încă șansa de a experimenta yuzu, merită să îl cauți.

Ce este yuzu, mai exact

Yuzu este un hibrid între o mandarină acră și un alt tip de citrice numit Ichang papeda. Yuzu are dimensiunea unei mingi de golf, cu o piele denivelată verde și galbenă.

Este destul de suculent și are un gust acru, care este descris ca fiind mai intens decât cel al unei lămâi. Este, de asemenea, foarte parfumat.

De unde provine fructul

Mulți cred că fructul provine inițial din provincia Hubei din China, de-a lungul râului Yangtze. Cu toate acestea, alții spun că își are originea în Coreea, a fost introdus ulterior în China și, în cele din urmă, a ajuns în Japonia cu aproximativ 1.000 de ani în urmă.

Dacă întâmpini probleme în a-l găsi, poți comanda yuzu online de la un distribuitor din SUA.

Beneficii pentru sănătate

O lucrare de la Food Reviews International spune că yuzu este o sursă bogată de compuși bioactivi, inclusiv flavonoizi, antociani, acid fenolic și antioxidanți carotenoizi, care au acțiuni în organism benefice pentru sănătate.

Yuzu este, de asemenea, o sursă bună de vitamine, minerale și fibre. S-a demonstrat că semințele și coaja au proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene și antimicrobiene; previne formarea cheagurilor de sânge; și sprijină formarea de noi vase de sânge.

Efectele liniștitoare ale parfumului yuzu

Uleiul esențial al fructelor afectează activitatea sistemului nervos autonom, care joacă un rol esențial în conexiunea minte-corp.

Pentru a vedea dacă este adevărat, 21 de femei în vârstă de 20 de ani au fost expuse mirosului de yuzu. La zece minute după ce au inhalat yuzu, femeile au experimentat schimbări, cum ar fi o scădere semnificativă a ritmului cardiac, care sugerează că fructul are un efect asupra activității sistemului nervos.

Oamenii de știință spun că studiul dezvăluie că efectele aromatice ar putea ajuta la atenuarea stresului. Dar este important de reținut că uleiurile esențiale nu ar trebui folosite fără îndrumarea unui profesionist din domeniul sănătății, deoarece pot exista unele riscuri.

Cum se folosește yuzu

Poți să te bucuri de yuzu în mâncărurile din restaurant, dar și în cocktail-urile preparate cu experiență.

Gustul acru al lui Yuzu poate fi amestecat cu o varietate de ingrediente interesante, inclusiv ghimbir dulce, miere și cereale; legume de mare sărate și sos de soia; matcha amar și verdeață cu frunze; și fructe de mare și ciuperci pe bază de umami.

Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în Piața Cibin, miercuri, 24 aprilie, la ora prânzului. Fructele se găseau la doi comercianți din piață, relatează presa din Sibiu. Dacă anul...
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
#fructe, #sanatate, #beneficii, #combate, #stresul, #vitamine , #sanatate