Unde fug zeci de mii de ruși de Putin: În paradisul naziștilor, zburând 27 de ore cu avionul VIDEO

Joi, 09 Martie 2023, ora 02:08
22846 citiri
Unde fug zeci de mii de ruși de Putin: În paradisul naziștilor, zburând 27 de ore cu avionul VIDEO
Rușii fug cu miile în Argentina de războiul lui Putin FOTO: Bloomberg

În timp ce zeci de mii de militari ruși sunt uciși sau răniți în războiul lui Putin din Ucraina, un alt fenomen zguduie societatea de la Moscova. Exodul de proporții biblice al fugarilor din Rusia este în desfășurare de un an de zile, iar printre destinațiile acestora se numără și paradisul naziștilor, Argentina.

Peste 10.000 de ruși au fugit și au rămas în Argentina de la începutul invaziei lui Putin, zburând cu avionul chiar și 27 de ore, după ce au străbătut peste 16.000 de kilometri, potrivit Bloomberg.

În parcul înfrunzit Las Heras, lângă centrul orașului Buenos Aires, tinerele mame împing cărucioarele cu bebeluși în căldura de la sfârșitul verii, în timp ce localnicii savurează băuturi răcoritoare la umbră.

Ce i-a băgat frica în oase lui Putin: Nu teama de expansiunea NATO a declanșat războiul din Ucraina

Scena ar fi tipică oricărui cartier de clasă mijlocie dintr-o capitală a Americii Latine, dar un singur amănunt dovedește că nu este așa: toate mamele vorbesc rusă. Acestea au ajuns în mulțimea din Argentina de la invazia Ucrainei de către președintele rus Vladimir Putin în urmă cu puțin peste un an, multe făcând călătoria de peste 16.000 de kilometri, inclusiv escalele, în timp ce erau gravide.

Spre exemplu, rușii au folosit diverse rute aviatice, precum Moscova – Dubai – Buenos Aires, efectuând o călătorie de 26 de ore și 50 de minute cu Emirates, Moscova – Istanbul – Sao Paulo – Buenos Aires, 26 de ore și 55 minute cu Turkish Airlines – 27 de ore și 55 de minute, Moscova - Addis Abeba, Etiopia – Sau Paulo – Buenos Aires, cu Ethiopian Airlines, conform Yahoo.

În ciuda crizelor economice în plină desfășurare și a inflației aproape de 100%, Argentina oferă un refugiu împotriva războiului, o reprimare crescândă a disidenței de acasă și a restricțiilor stricte privind vizele care au apărut împotriva rușilor din alte părți ale lumii.

În ce țări au fugit rușii de Putin?

Unul dintre bebelușii împinși prin parc este Lionel Zuev, în vârstă de o lună, ai cărui părinți au sosit la sfârșitul anului trecut, cu câteva săptămâni înainte de victoria Argentinei la Cupa Mondială de fotbal.

„Nu am plănuit nimic înainte de noiembrie”, a spus Julia Zueva, 34 de ani. „Eram într-un grup cu diferite fete care erau și ele însărcinate, care au spus toate „zburăm în Argentina”. Eram interesată să știu de ce. „Peste 22.000 de ruși au intrat în Argentina de la începutul anului trecut, deși aproximativ 60% dintre aceștia au plecat deja, potrivit Ministerului Imigrației din Argentina.

Alex Shemiakin, în vârstă de 37 de ani, a renunțat la slujba de inginer pentru a face mutarea împreună cu soția sa pentru a evita posibilitatea de a fi recrutat pentru a lupta în război. El spune că nu vrea să se mai întoarcă niciodată. „Acasă aveam trei opțiuni: să plec, să-mi țin gura și să fiu recrutat, sau să vorbesc împotriva războiului și să fiu aruncat în închisoare și apoi să fiu oricum trimis în război”, a spus Shemiakin.

Lovitură primită în plin de Putin: Banii președintelui rus găsiți într-o ascunzătoare de procurori

În același timp, economia Rusiei este răvășită de fuga muncitorilor talentați într-un exod de creiere comparabil cu cel de după prăbușirii Uniunii Sovietice în 1991. Aproximativ 1 milion de oameni au plecat anul trecut, deși unii s-au întors de atunci.

Exodul rușilor a fost direcționat spre diverse țări din lume, unde rușii mai puteau zbura după sancțiunile occidentale. Astfel au ajuns în: Kazahstan – 200.000, Turcia – 150.000, Georgia – 100.000, Uzbekistan – 50.000, Armenia – 50.000, Kirghistan – 30.000, Israel – 30.000, Finlanda – 30.000, Tajikistan – 20.000, Argentina -10.000. Mai există și alte state precum, Emiratele Arabe Unite, Serbia (100.000), Statele Unite sau Mongolia.

Argentina a fost numită ”paradisul naziștilor” după cel de-Al Doilea Război Mondial, unde au fugit nu mai puțin de 5.000 de germani, îngroziți de vânătoarea de ofițeri și militari ai lui Hitler, pe care justiția a declanșat-o, conform History.

Argentina cere arestarea ministrului iranian de Interne, acuzat a fi în spatele unui atentat din Buenos Aires soldat cu 85 de morți
Argentina cere arestarea ministrului iranian de Interne, acuzat a fi în spatele unui atentat din Buenos Aires soldat cu 85 de morți
Guvernul argentinian a cerut marţi, 23 aprilie, Pakistanului şi Sri Lankăi să-l aresteze pe ministrul iranian de interne Ahmad Vahidi, căutat pentru un atentat împotriva firmei de asigurări...
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
#fuga rusi, #fuga rusia, #exod Rusia Occident, #razboi putin, #razboi Rusia, #Putin razboi, #Argentina, #Rusia Argentina , #Razboi Ucraina