Caracterul mizerabil al rușilor care fug de război. Un potențial recrut înjură Ucraina fiindcă așteaptă la granița cu Georgia

Duminica, 25 Septembrie 2022, ora 22:55
13331 citiri
Caracterul mizerabil al rușilor care fug de război. Un potențial recrut înjură Ucraina fiindcă așteaptă la granița cu Georgia
Cozi uriașe mașini rusești s-au format la granița Rusiei cu Georgia FOTO Twitter

Mai multe mărturii ale cetățenilor ruși care îngroașă rândurile fugarilor le dezvăluie acestora caracterul îndoielnic.

O conversație pe Telegram între un cetățean rus care încearcă să ajungă de urgență în Georgia și o rudă a acestuia dovedește problemele acestuia de moralitate.

"Rus scriind de la granița cu Georgia, încercând să fugă de mobilizarea militară.

Folosind un cuvânt derogatoriu pentru ucraineni, îi blestemă că l-au forțat pe să fugă din Rusia pentru că „au vrut război”.

El spune că vrea ca ucrainenii să fie împușcați pentru că a rămas blocat la graniță timp de 17 ore", arată o traducere făcută pe Twitter.

"Alți "patrioți" ruși: la granița cu Georgia li s-a cerut să treacă un poligraf, în cadrul căruia să răspundă la întrebări legate de părerile lor despre războiul actual și agresiunea lansată de Rusia asupra Georgiei în 2008. Până la urmă, au picat testul, li s-a refuzat intrarea și au primit cereri de mobilizare la întoarcerea acasă.

Dar de vină sunt tot georgienii. "Georgia ne-a predat copiii armatei! Dar ei sunt patrioți!", scrie pe Telegram o rudă a unuia dintre fugarii ruși.

Analistul militar Hari Bucur-Marcu și-a arătat revolta, într-o postare pe Facebook, în legătură cu perspectiva adăpostirii de către țările occidentale a rușilor care fug de încorporare.

"Bărbații Federației Ruse care fug de mobilizare, mai ales dacă nici nu au fost chemați la concentrare, sunt tot aceiași care fug de răspunderea calității de cetățean al federației, atunci când vine vorba despre crimele de război și crimele împotriva umanității săvârșite de statul federal Rusia, de șapte luni încoace, împotriva Ucrainei și împotriva civilizației euro-atlantice.

Adică, fuga lor nu le poate conferi meritul de azilant ori statulul de refugiat în Occident, atâta vreme cât bărbații ăștia au aprobat până acum tacit agresiunea neprovocată, nejustificată și ilegală în dreptul internațional, a patriei lor împotriva Ucrainei.

Dacă pentru refugiații ucraineni am donat ce am putut și ce am avut, pentru fugarii ruși nu numai că nu donez nimic, ci pretind funcționarilor publici unionali și naționali să nu cheltuiască cu fugarii ăștia nici măcar un eurocent din contribuția mea la bugetele lor", a scris Bucur-Marcu.

Surse din FSB au declarat pentru presa rusă că granițele țării s-ar putea închide complet pentru bărbații cu potențial de a fi recrutați încă din cursul zilei de 26 septembrie.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#fugari rusi, #invazie ucraina, #granita Rusia Georgia, #azilanti rusia , #invazie ucraina