Organizarea concursurilor pentru ocuparea unor funcţii vacante de poliţişti a fost simplificată. Decizia Guvernului

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 16:46
2280 citiri
Organizarea concursurilor pentru ocuparea unor funcţii vacante de poliţişti a fost simplificată. Decizia Guvernului
Direcția de Permise și Înmatriculări FOTO DRPCIV

Executivul a aprobat miercuri, 16 noiembrie, o hotărâre de Guvern pentru modificarea Hotărârii Guvernului 1767/2004 privind modul de organizare şi funcţionare a serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.

Noile reglementări vizează simplificarea procesului de organizare a concursurilor privind ocuparea funcţiilor vacante de poliţişti, respectiv de personal contractual din cadrul Serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.

Actul normativ prevede modificarea HG nr. 1767, cu modificările şi completările ulterioare, în vederea corelării cu dispoziţiile Ordonanţei Guvernului nr. 83/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice comunitare de paşapoarte şi serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, cu modificările şi completările ulterioare, arată comunicatul de presă al Executivului.

Comisiile de concurs şi comisiile de soluţionare a contestaţiilor constituite în vederea ocupării funcţiilor vacante de poliţişti şi personal contractual vor fi stabilite prin dispoziţie a directorului general al Direcţiei generale permise de conducere şi înmatriculări şi sunt formate din specialişti ai acestei instituţii.

Totodată, reprezentanţii instituţiei prefectului vor face parte din comisiile de concurs şi cele de soluţionare a contestaţiilor doar în cazul organizării concursurilor organizate pentru ocuparea funcţiilor vacante de conducere din cadrul serviciilor publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, mai indică sursa citată.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Premierul Ciolacu, anunț despre plata pensiilor. ”Adoptăm azi hotărârea de Guvern” VIDEO
Premierul Ciolacu, anunț despre plata pensiilor. ”Adoptăm azi hotărârea de Guvern” VIDEO
Guvernul va adopta în şedinţa de joi, 25 aprilie, hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
#functii vacante politisti, #concurs, #Modificari, #DRPCIV, #Hotarare Guvern , #politie
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Foarte bine ca ati simplificat concursul de militian :))))