Funcționarul public care trebuie să returneze salarii din cauza viciului său: Câte țigări a fumat în timpul programului de muncă

Marti, 28 Martie 2023, ora 12:28
3194 citiri
Funcționarul public care trebuie să returneze salarii din cauza viciului său: Câte țigări a fumat în timpul programului de muncă
Persoană care fumează FOTO Pixabay

Un funcționar public din Osaka, Japonia, va trebui să returneze 11.000 de dolari din salariile pe care le-a primit, după s-a descoperit că în 14 ani de muncă a fumat peste 4.500 de țigări în timpul programului.

În Osaka fumătorii riscă amenzi mari dacă sunt prinși fumând la serviciu.

Un angajat al statului japonez cu funcție de conducere a fost amendat cu 11.000 de dolari, după ce angajații de la resurse umane au stabilit că a fumat de mii de ori în timpul programului.

Ajuns la vârsta de 61 de ani, funcționarul a aflat că i s-au numărat în total 4.512 de țigări în ultimii 14 ani, echivalentul a 355 de ore și 19 minute de lucru, scrie Yahoo News, care citează presa japoneză.

Alături de el, alți doi colegi de la Prefectura Osaka au fost investigați pentru fumat la serviciu începând cu septembrie 2022.

Departamentul de resurse umane a primit sesizări anonime din partea altor angajați, în care cei 3 erau reclamați că petrec prea mult timp fumând.

Cei trei au primit inițial avertismente, dar pentru că nu s-au conformat și au continuat să fumeze, s-a ajuns la sancțiuni.

În afara sumei pe care trebuie să o returneze, funcționarul cu funcție de conducere are și salariul diminuat cu 10% timp de 6 luni.

Fumatul în spațiile guvernamentale a fost interzis în urmă cu peste 2 decenii, în Osaka, iar angajaților li s-a interzis să fumeze în timpul orelor de program din 2019.

#functionar public, #Japonia, #bani returnati, #salarii, #sanctiune, #fumat, #serviciu , #Japonia
Comentarii