""
Ziare.com

Ce te paste daca spargi o oglinda

Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 13:03

   

Ce te paste daca spargi o oglinda
Multe superstitii sunt legate de evenimentul neplacut, provocat de spargerea unei oglinzi. Strabunii nostri credeau ca, prin acest procedeu, efectuat intentionat, cineva poate fi blestemat cu ajutorul magiei negre. POtrivit credintelor arhince, insa, spargerea unei oglinzi va aduce ghinionistului 7 ani de nefericire si neimpliniri.

Toate aceste superstitii sunt legate de faptul ca oglinda reflecta sufletul omului, si, daca reflectia se "sparge", sufletul insusi sufera, iar omul fie moare, fie se poate impaca cu gandul ca dupa moarte nu va merge la ceruri.

Astfel de superstitii se regasesc in toata lumea. In Anglia, de exemplu, se crede ca oglinda sparta prevesteste pierderea celui mai bun prieten. Unii cred ca exista o posibilitate de a se evita potentiala catastrofa. In acest sens, toate cioburile oglinzii sparte trebuie adunate, apoi sunt aruncate intr-o apa curgatoare. Aceasta va duce cat mai departe necazurile, scrie Teen Problem

Americanii, de asemenea, cred ca spargerea unei oglinzi este prevestitoare de rele si incearca sa scape de urmarile neplacute, daca au legatura cu un asemenea eveniment: scot din buzunar bancnote de 5 dolari si isi fac cruce. Se crede ca aceasta are puteri magice, fiind urmasa monedei de aur cu aceeasi valoare.

Potrivit parerilor parapsihologilor, cand oglinda se sparge, energia negativa captata in ea se imparte in forme de energie invizibile, care sunt imprastiate cu viteza mare in camerele locuintei. Iata de ce ei cred ca masurile urgente sunt necesare, in caz contrar aceasta energie negativa nu va parasi casa si va intra in corpul unuia dintre locatarii acesteia.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 86692 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

poporul roman cred ca spart multe oglinzi!!!

asta pt ca a scapat de diavolul Ilici si complicii lui, si a dat peste Basescu-Boc-Udrea!

 

Putin

Nu te paste nimic. Poate doar buzunarul mai gol. Una noua costa cam 60 Lei/mp.

 

Liviule,

Tu si Mirel,cred ca ati spart o gramada de oglinzi pana acum,caci prea nefericiti sunteti!!!Mai cauta-te prin babe,pe la vrajitoare,chiar si pe la preoti(de preferinta cel de la Tanacu)

 

Superstitiile apar din necunoasterea Adevarului,

care este cel mai bine OGLINDIT in Cuvantul lui Dumnezeu: Biblia.
De aceea s-a ajuns la tot felul de paganisme, ocultisme, lucruri aberante, tampe, s.a.m.d.
Isi bate Satana joc de oamenii nesocotiti, ignoranti, impotrivitori si batjocoritori, care nu vor sa se intoarca la Dumnezeu, si tin in prostie de tot felul de obiceiuri, datini si traditii, care de care mai bizare...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor