Cele mai curioase cauze pentru anularea unui zbor

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 16:22
2941 citiri
Cele mai curioase cauze pentru anularea unui zbor
Foto: Arhiva

Cursele aeriene pot fi anulate dintr-o multime de cauze, unele dintre ele chiar foarte amuzante si nevinovate. Nu trebuie sa va ganditi de fiecare data ca este vorba despre vreo defectiune ori o amenintare reala a sigurantei pasagerilor.

Sute de zboruri sunt anulate in fiecare zi, din diverse motive. Din cauza vremii nefavorabile, a unor probleme tehnice sau din motive de siguranta, sunt cauzele cele mai des intalnite atunci cand se anuleaza un zbor. Insa mai sunt multe alte motive, iar in continuare va prezentam cateva dintre cele mai curioase dintre ele, culese de liligo.es.

Anulare din dragoste

Pe data de 6 februarie, o femeie din Chile a sunat la politie pentru a anunta ca a pus o bomba intr-un avion al companiei Iberia, cu ruta Santiago de Chile, spre Madrid.

Cei peste 300 de turisti au fost evacuati, in timp ce politia a facut cautari in tot avionul.

Dupa ce a fost retinuta, in cele din urma, femeia a declarat ca a facut acest lucru din dragoste pentru sotul ei, care trebuia sa plece cu acel avion pentru a lucra temporar in Spania, iar ea nu dorea sa ramana singura acasa, cu copiii.

Femeia a fost condamnata la 61 de zile de inchisoare si trebuie sa plateasca toate cheltuielile survenite in urma anularii zborului.

Aceasta stire a facut inconjurul lumii, iar perechea de indragostiti a fost invitata la mai multe emisiuni dedicate romanticilor.

Un sobolan la bord

In aceasta saptamana, un avion al companiei Alaska Airlines, care avea de facut un zbor intre Seatle si Denver, a fost retinut la sol, chiar inainte de decolare, pentru ca a fost observat un sobolan fugind printre pasageri.

Echipajul a decis sa evacueze pasagerii si sa trimita avionul la o revizie completa.

Conform declaratiilor facute de catre reprezentantii companiei de zbor, sobolanii pot sa deterioreze anumite componente ale avionului, cu ar fi cablurile, care pot cauza mari probleme in timpul zborului.

Pasagerul dezbracat

Ruslan Nevcic, in varsta de 23 de ani, a trebuit sa fie oprit de catre membrii echipajului de zbor si de catre pasagerii unui avion, dupa ce a iesit complet dezbracat din cabina de toaleta si a inceput sa fuga prin avion.

Comandantul a decis sa aterizeze de urgenta pe aeroportul din Vladivostok, Rusia.

Nu este pentru prima data cand se intampla asa ceva. Anul trecut, Keith Wright, din New York, a fost arestat dupa ce si-a dat hainele jos intr-un avion al companiei US Airways, care zbura de la Los Angeles spre Carolina de Nord.

Membrii FBI au declarat ca pasagerul in cauza a actionat in acest mod pentru ca a uitat sa-si ia medicamentele, lucru ce i-a produs mari schimbari de comportament.

Dupa acest eveniment, compania US Airways isi anunta pasagerii ca trebuie sa ramana imbracati pe toata durata zborului.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#avion anulat, #curse anulate, #incidente avion, #situatii amuzante avion , #amuzant