De la cititori Buna dimineata! - monolog treaz, dar cam mahmur

Sambata, 01 Ianuarie 2011, ora 10:21
22963 citiri
De la cititori Buna dimineata! - monolog treaz, dar cam mahmur

"Alo! Nu m-ai trezit tu, ca eram treaz, m-a trezit telefonul, cand a sunat calendarul. Cum? Nu stiu cat este ceasul, dar cred ca e joi. Sigur e joi, pentru ca ieri era luni si suna ceasul. Cum nu era luni, cand tocmai a picat Anul Nou ? Nu, n-am observat sa fie sambata. Era chiar imposibil, ar fi pentru prima oara ca o luni sa cada intr-o sambata, si tocmai de Revelion!

Alo ! Nimic nu-i imposibil, se poate intampla si asta, dar numai odata la patru ani, cand anul e bisext. Sau bisect. Sau bisectual, bisexual, nu stiu exact cum naiba-i spune, ca nu se invata la scoala.

Noroc cu ceasul, daca nu suna marti, credeam ca e joi si dormeam in continuare, pana miercuri, cand e zi nelucratoare. Cum de ce? Pentru ca e inainte de duminica. E facuta anume ca sa ne odihnim. Cum, pana acum ce-am facut? Nu m-am odihnit deloc, pentru ca am dormit. Asta ar mai lipsi, sa ma odihnesc in somn!

Eu, cand ma odihnesc in somn, ma trezesc obosit. Frant. E de la sprit. Cum bine a zis poetul, ca unde nu e sprit, nimic nu e. Nimic, decat sarmale. Dar si sarmaua, fara sprit, se opreste in gat. Asta-i diferenta, spritul fara sarma nu se opreste nicaieri, se duce direct la destinatie. Glont, la rinichi.

Sarmaua, insa, se opreste in gat si stationeaza la bila, exact acolo unde stationarea e interzisa de doctor. Doctorii s-au inteles intre ei sa nu recomande sarmale. Nici chiftele, carnati, maioneza, muratura, toate dauneaza grav sanatatii. Numai ceaiul nu dauneaza. Musetel si sunatoare.

Care, musetel? Un savant neamt a scris pe internet ca musetelul e cancerigen. Vezi? In cine sa ai incredere? In neamt, care zice ca musetelul e cancerigen, sau in Consiliul Europei, care zice ca tutunul dauneaza grav sanatatii?

Daca ei intre ei nu se inteleg, noi intre noi ce sa mai zicem? Sa tinem cu unii sau cu altii? Imediat, ne monitorizeaza ceilalti, ne filmeaza pe tema cainilor vagabonzi, a copiilor abandonati si a prostituatelor fara frontiere, stationate pe linia de centura, dupa ce le-a taiat panglica domnu' Boc, anume ca sa le creeze noi locuri de munca.

Cum? Poate mai taie si luna viitoare, ca avem destule prostituate in tara, pentru cate linii de centura ne mai trebuie noua. Europenii stiu asta si ne dau bani cu ghiotura, ca sa ne facem linii de centura. Zicea si neamtul de pe Internet ca fara liniile noastre de centura, n-are niciun chichit sa mai vina in Romania. O fi stiind el de ce ne trebuie atata centura, ca-i tanar si in putere.

Nu ca tin cu neamtul, dar eu nu sunt sigur daca-i mai cancerigen ceaiul sau spritul. Spritul nu dauneaza grav sanatatii, ca tutunul, nu e cancerigen ca musetelul si omoara microbii, instantaneu. Asta a descoperit-o un rus, la fel de savant ca si neamtul, dar, in plus, doctor in vodcologie, honoris causa.

El a demonstrat lumii cum omoara spritul microbii, dupa ce a facut experiente pe soareci, care au murit, si pe oameni, care au scapat. Nimeni nu poate stabili daca au murit din cauza microbilor, sau au scapat din cauza spritului.

Dar nici nu se poate spune ca spritul nu omoara microbii. Dupa cati microbi am omorat eu azi noapte cu spritul, ar trebui sa traiesc o suta de ani, fara sa mai conteze sarmalele, care nu ca dauneaza grav sanatatii, dar se duc direct la bila, daca nu cumva s-au si dus.

Se rezolva si asta, in caz ca omologheaza rusul metoda si vaccineaza omenirea cu Stalinskaia. Ma inscriu primul, ca sa-mi treaca oboseala si a doua zi sa ma intreb daca azi e joi, cand se termina saptamana, sau marti, cand sunt cele trei sprituri rele.

Alo! Alo, nu e nimeni? Nimeni! Cu atat mai bine, daca nu e nimeni, inseamna ca am inceput Anul Nou, cu dreptul: am vorbit o jumatate de ceas singur gratis, fara sa platesc nici o aditionala. Asta da, noroc. Prosit!".

Victor Pitigoi

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#dicutie inceput an, #dialog inceput an , #amuzant