Un canadian isi obliga familia sa traiasca la fel ca in 1986

Duminica, 08 Septembrie 2013, ora 11:19
4249 citiri
Un canadian isi obliga familia sa traiasca la fel ca in 1986
Foto: Direct Matin

Pentru a lupta impotriva patrunderii noilor tehnologii in casa sa, Blair McMillian, un canadian in varsta de 27 de ani, a hotarat sa-si oblige familia sa traiasca la fel ca in 1986.

Exasperat de comportamentul unuia dintre copiii sai, care prefera mai degraba sa se joace cu un iPad decat afara, Blair McMillian a luat o decizie radicala. Sa puna toate tehnologiile aparute dupa 1986 in dulap si sa traiasca la fel ca in anii '80, informeaza Direct Matin.

De ce a ales exact acest an? Pentru ca este anul nasterii sale si al sotiei, Morgan.

"Timp de un an, ii vom educa pe copiii nostri (care in acest moment au 2 si 5 ani) asa cum am fost noi educati de parinti, ca sa aratam ca se poate trai si fara tehnologiile noi", povesteste Blair pentru Toronto Sun.

E drept ca pentru a afla numele ministrului Afacerilor externe din 1960, cand soseste urmatorul autobuz sau ce ingrediente se folosesc la clatite, lui Blair ii va lua mai mult timp decat contemporanilor sai care dau o cautare rapida pe Google. Pentru ca el si familia sa vor trebui sa consulte o enciclopedie in 24 de volume, un anuar sau caietul de retete al mamei sale.

Blair isi trage filmele la fotograf

Canadianul si familia sa s-au mutat intr-o casa construita inainte de 1986, mobilata si utilata ca in urma cu trei decenii.

Pentru a se informa, canadianul s-a reintors la radio, asa cum se facea in 1986, si la lecturarea ziarelor. Nu isi mai gestioneaza online nici conturile bancare, ci se deplaseaza la banca, exact ca in vremurile de odinioara.

Si aparatele foto digitale au fost depozitate. Blair va developa fotografiile la un fotograf, cum o faceau candva parintii lui. Cuplul a refuzat chiar sa se uite la fotografiile nepoatei, abia nascuta, pe iPhone-ul unuia dintre parinti.

Evident, din casa familiei McMillian au disparut telefoanele mobile, tablete sau orice alte inovatii din ultimele trei decenii. Muzica se asculta la radiocasetofon, iar pentru fiul sau, Blair a gasit totusi un Nintendo vechi, de epoca.

In timpul vacantelor, familia McMillian, in locul GPS-ului, prefera cele mai bune harti rutiere. Singura concesie a fost facuta masinii, care este din 2010.

"Pot sa va trimit un fax"

Pana in 2014, cand intoarcerea in trecut va inceta, Blair a hotarat sa-si lase mustata si sa imbrace si tinute adecvate anilor '80.

A trai ca in 1986, dincolo de resentimentele familiei, poate avea consecinte nu tocmai placute si pentru afaceri. Intoarcerea in timp se pare ca nu este agreata si de clientii lui Blair. "Pot sa va trimit un fax", dar tin sa sa va intalnesc in persoana, vreau sa va vad si sa vorbim", i-a explicat Blair unui client. Pe care l-a pierdut.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#familie Canada traieste 1986, #familie Canada traieste trecut , #amuzant