Cum le spun pisicile "te iubesc" stapanilor lor. Metode prin care poti descifra ce-ti transmite animalul de companie

Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 05:30
38121 citiri
Cum le spun pisicile "te iubesc" stapanilor lor. Metode prin care poti descifra ce-ti transmite animalul de companie
Foto: Pixabay

Iubitoare, jucause, tandre, elegante, pisicile ne comunica prin limbajul corpului o multime de informatii. Dupa o vreme de convietuit impreuna cu ele, ajungem sa intelegem cand ne fac declaratii de dragoste sau cand ceva nu le convine. Insa pentru cei care sunt "la prima pisica", informatiile de mai jos pot fi foarte utile.

Felul in care pisica isi arata afectiunea difera de felul in care oamenii o fac. Astfel ca, uneori, mai ales daca nu ati crescut cu ele prin preajma, va puteti simti derutat de unele semnale pe care vi le trimite si chiar sa le interpretati gresit.

Parerea ca pisicile sunt egoiste, neloiale si actioneaza numai din interes este complet falsa si cel mai probabil a fost raspandita de oameni care nu au crescut niciodata o pisica.

Nici macar atat de independente pe cat se spune nu sunt, cele mai multe dintre ele dezvoltand o relatie atat de stransa cu stapanii lor, incat sunt nedezlipite de acestia prin casa - de la spalatul pe ochi, de dimineata, la treburile casnice si pana la somn.

Dincolo de toate controversele, "parintii" de pisici pot confirma la unison ca micile pufosenii le-au schimbat radical viata in bine.

Daca insa abia ati primit in viata voastra o pisicuta sau va bate gandul sa o faceti, veti avea probabil nevoie de indrumarul de mai jos, intocmit de Animax.ro, pentru ca relatia voastra sa nu treaca prin momente de deruta, din motive de "probleme de comunicare":

Torsul

Torsul pisicii este cel mai comun mod prin care aceasta isi exprima dragostea fata de stapan. Pisicile par sa aiba un mic motoras in interior, care se porneste numai cand sunt relaxate sau le place mult ceva. Daca pisica toarce la voi in brate este semn de mare incredere si iubire.

Aratatul burticii

Daca tavalitul pe jos este un act de furie si rasfat in cazul copiilor, la pisici este fix pe dos: inseamna ca sunt foarte fericite ca va vad. In plus, burtica pisicii este o zona foarte vulnerabila, astfel ca daca se tranteste pe spate, cu burta in sus, e semn ca se simte in siguranta in prezenta voastra - instinctual, ele coreleaza expunerea abdomenului cu riscul de a fi omorate de pradatori. Astfel, cand va arata burtica, e un semn de incredere, iubire si de dorinta de atentie.

Mangaierea cu capul

Cand pisica isi freaca obrajii, capul sau fruntea de voi sau de un obiect, e semn de mare iubire. Este felul ei de a va "insemna", de a va spune ca va apartine si ii apartineti. Pisicile fac aceste gesturi cu oamenii, animalele sau lucrurile preferate.

Framantatul

Acest gest isi are originea in copilarie, cand impingea sanul mamei pentru a se alapta. Pisicile adulte continua sa faca asta atunci cand se simt cel mai relaxate si iubite - se intampla de obicei cand le mangaiati. Cand pisica va "framanta" cu labutele, ca pe cozonac, e un gest de mare adoratie.

Linsul si muscaturile usoare

Daca pisica va "spala" cu limbuta ei aspra si va musca usor e semn clar ca i-ati picat cu tronc. Acesta este de-a dreptul un tratament regal, de care nu se bucura decat cei de care se simte profund atasata.

Contactul vizual

Pisicile privesc in ochi doar persoanele in care au incredere deplina si carora le poarta o mare iubire. Daca pisica voastra face asta si mai si clipeste lasciv, puteti considera ca tocmai v-a facut o declaratie de dragoste si v-a dat un pupic. Unele pisici isi pupa la propriu stapanii - isi lipsesc boticul de fata sau gura acestora.

Tremuratul cozii

In primul rand, trebuie stabilit ca tremuratul cozii nu este totuna cu datul din coada - cand pisica da din coada, e semn de nervozitate si e bine sa o lasati in pace. In schimb, daca varful cozii ii tremura asemeni varfului cozii sarpelui cu clopotei, inseamna ca e foarte fericita ca se afla in preajma voastra.

"Darurile"

Daca pisica vine cu tot felul de "daruri" (soricei, vrabiute, insecte, jucarii de-ale ei etc), pe care le asaza la usa, la picioarele voastre sau chiar in pat, trebuie sa ii multumiti si sa o laudati - tocmai v-a oferit o ofranda, imparte captura ei cu voi. Este dovada suprema a dragostei pe care v-o poarta.

Insotitul peste tot

Cand isi iubesc stapanii, pisicile pot fi cel putin la fel de atasate precum cainii: devin umbra stapanului, il urmaresc peste tot, de la baie, la masa si somn. De exemplu, daca doarme langa voi in pat si cand va ridicati va urmeaza, e semn ca e topita dupa voi.

Locul de dormit

Pentru ca sunt vulnerabile in timpul somnului, locul unde pisicile aleg sa doarma trebuie sa fie sigur. Nu exista dovada mai mare de incredere si iubire din partea pisicii, decat alegerea bratelor voastre ca loc de motait. Chiar si simplul gest de a se aseza langa voi e un semn important de afectiune si ca se simte protejata.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#animale, #pisici, #iubire, #semne, #comunicare, #limbaj corporal , #animale haioase