Pisici cu loc de munca stabil (Galerie foto)

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 12:48
6670 citiri
Pisici cu loc de munca stabil (Galerie foto)
Foto: Mental floss

Credeti ca patrupezii care latra sunt singurele animale care pot avea un loc de munca stabil? Mai ganditi-va o data.

Chiar daca multa lume crede ca pisicile nu sunt atat de "dresabile" precum cainii, exista cazuri in care acestea reusesc sa obtina chiar un salariu din munca depusa.

Mental floss a descoperit 12 pisici care au sau au avut un loc de munca stabil.

1. Millie - pisica gardian

Atunci cand angajatii depozitului de jucarii Bandai din Marea Britanie au descoperit o pisica bengaleza ratacind printre jucarii au decis sa o angajeze. Acum, Millie este angajata cu carte de munca in functia de agent de paza, iar plata i se face "in natura" si jucarii.

2. Ketzel - muzicianul

In 1997, motanul Ketzel a devenit compozitor premiat. Stapanul sau, Morris Moshe Cotel, a fost pianist si profesor de muzica la colegiul Peabody. A scris pe hartie notele pianului pe care Ketzel se juca cu labutele si a vazut ca exista o linie melodica.

"Bucata avea inceput, mijloc si sfarsit. Am ramas cu gura cascata. Am trimis partitura la un concurs muzical din Paris, fara sa precizez ca este conceputa de o pisica, si a catigat un premiu", povesteste Cotel.

3. Rusik - vanatorul de hoti

In fiecare an, Rusia pierde aproape 800 de milioane de dolari din pescuitul ilegal de sturioni. In 2003, politia din Stavropol a angajat o pisica, pe numele ei Rusik, care sa-i "miroasa" pe hoti. A ajutat la prinderea catorva criminali.

Dupa cateva luni de activitate insa, Rusik a fost calcat de o masina a mafiei, atunci cand se afla la o actiune de supraveghere. Din pacate nimeni nu s-a gandit sa il fotografieze.

4. Kuzya - asistenta de biblioteca

Sa fii asistent intr-o bliblioteca este o slujba destul de grea si pentru un om. Dar pana la urma cine are inima sa goneasca o pisica de la interviu?

La inceputul acestui an, Kuzya a fost angajata in functia de asistent la o biblioteca din Novorossiysk (Rusia). In contractul de munca este precizat ca salariul lunar este compus din 30 de pliculete de hrana.

5. Pisicile-postas din Belgia

In 1870, satul belgian Liege a avut parte de 37 de pisici dresate sa livreze scrisori. A fost o initiativa a Societatii Belgiene pentru Emanciparea Pisicilor. Fiecare pisica "angajata" avea legate de gat cateva scrisori. Nu este foarte clar cum ar fi ajuns scrisorile la destinatie, cert este ca, spre bucuria postasilor, planul a esuat. Fireste, nici in acest caz nu exista fotografii.

6. Mr. Bigglesworth - pisica actor

"Mr. Bigglesworth" este un nume special pentru o pisica. Ce-i drept, acesta este numele personajului interpretat de pisica sphinx din Austin Powers. Vreti sa stiti numele real al animalului? Ei bine... acesta este SGC Belfry Ted Nude-Gent.

7. Felicette - pisica astronaut

Prima pisica din lume care a iesit acolo unde pisicile nu au ce cauta a fost Felicette. La 18 octombrie 1963, Felicette a fost prima pisica din lume care a calatorit in spatiu, la bordul navei franceze Veronique AG1. Amuzant este ca Felicette a fost selectata dintr-un lot de 14 pisici, adunate de pe strazile Parisului. Restul au picat la teste, pentru ca mancau prea mult.

8. Oscar - motanul cioclu

Daca Oscar, motanul unui camin de batrani din Rhode Island, se suia in poala cuiva, existau motive de ingrijorare. Omul respectiv mai avea cel mult doua ore de trait.

In timpul angajarii sale la camin, Oscar a prezis cu acuratete moartea a zeci de pacienti. Atunci cand se suia la cineva in poala, asistentele chemau familia, pentru a-si lua adio de la pacient. oameni de stiinta au explicat ca motanul era atras de mirosul substantelor eliminate de celulele muribunde.

9. Pisica spion de la CIA

Cu toate povestile despre secretele spionajului american dezvaluite, poate ca ar fi bine sa va uitati mai atent la felina care se uita fix la voi. In anii '60, CIA a incercat sa-i spioneze pe sovietici cu ajutorul unei pisici care avea implantat in ureche un transmitator.

Dupa ce au cheltuit americanii 20 de milioane de dolari in cinci ani, prototipul a fost gata, la fel si pisica - o femela alb cu gri, care nu a primit un nume. CIA si-a parcat masina in fata ambasadei Rusiei din Washington, a dat drumul animalului si, atunci cand pisica a traversat strada, a fost lovita de o masina si a murit.

10. Stubbs - primarul

Stubbs a fost primar al orasului Talkeetna, din Alaska mai bine de 16 ani. A supravietuit numeroaselor tentative de asasinat si chiar a fost impuscat cu gloante de cauciuc. A fost o inspiratie si pentru alte feline, doritoare de a se lansa in politica. In 2012, motanul Hank a candidat independent pentru un loc de senator de Virginia. A pierdut, dar a adunat 7.000 de voturi.

11. Larry - fostul motan al Guvernului britanic

The Guardian scria, la un moment dat, ca Guvernul britanic are 100.000 de pisici angajate sa tina soarecii departe de diferite institutii. Motanul Larry a trait in Downing Street nr 10 - resedinta premierului - si a fost implicat in mai multe scandaluri. La un moment dat a fost fotografiat dormind in timpul serviciului dar si furisandu-se afara pentru a se intalni cu o pisica din vecini. Dupa ce a omorat un singur soarece, intr-un an de zile, Larry a fost concediat.

12. Tama - sef de gara

Cand Tama a devenit "sef de gara" in statia Wakayama din Japonia, numarul biletelor de tren vandute a crescut cu 10 la suta. 2,1 milioane de pasageri trec, anual, prin statia respectiva, probabil ca multi dintre ei vin numai pentru a-l vedea pe motanul care, imbracat in uniforma, sta pe peron si urmareste trenurile.

In semn de recunostinta, Tama a fost promovat in functia de ofiter de operatii, devenind prima pisica din lume cu o inalta functie executiva. Acum, Tama are doua asistente, la fel de pisicesti.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#pisici angajate, #pisici locuri de munca, #pisici carte de munca , #animale haioase
Comentarii